Home , Haberler , Yeni Kadın: Birsen Kars Ölümsüzdür

Yeni Kadın: Birsen Kars Ölümsüzdür

HABER MERKEZİ|07.02.2022| Yeni Kadın, 6 Şubat tarihinde tedavi gördüğü kanserden hayatını kaybeden, 19 Aralık Hapihaneler katliamında yaralı olarak kurtulan Birsen Kars için açıklama yaptı.

“Yüreğimiz yanarken vatan aşkıyla, bedenimizi yaktılar kahkahalarla”

#BirsenKars Ölümsüzdür!

“Ey tarih

Aç solgun yapraklı defterini

Ve kaydet

Dövüşenlerin hikayesini…”

Birsen Kars, TC faşizminin hapishanelerde F tipi tecritine karşı, süresiz açlık grevine giden siyasi tutsaklara yönelik “Hayata Dönüş Operasyonu” adı altında girişilen katliamdan ağır yanıklarla kurtulmuştu. Katliamın ardından hastaneye sevk edilişi sırasında ambulanstan inerken, yaşanan vahşetin boyutunu ilk haykırandı. “Biz altı kadındık, diri diri yaktılar bizi… “haykırışlarıyla kazınmıştı zihinlerimize.

Bayrampaşa hapishanesindeki direnişçilerin sesini ilk duyuran, diri diri yakılan 6 kadından biriydi Birsen Kars. 19 Aralık operasyonunda askerlerin, hapishanenin çatısından içeriye attıkları ve bugüne kadar hala isimleri bilinmeyen kimyasal gaz bombaları, Birsen’in sırtında, ellerinde yüzünde ve kafasının büyük bir bölümünde ağır yanıklara neden olmuştu. “Yüreğimiz yanarken vatan aşkıyla, bedenimizi yaktılar kahkahalarla”diyerek özetlemişti faşizmin acımasızlığını.

Tahliyesinden sonra Almanya’ya gelen Birsen, yıllardır kanser illetiyle mücadele ediyordu. Birsen’in yorgun bedeni daha fazla dayanamayarak 6 Şubat Pazar günü, tedavi olduğu Stuttgart’ta yaşama veda etti. Biliyoruz ki; Birsen’i ölüme sürükleyen şey, ağır hapishane koşulları, işkenceler ve 19 Aralık katliamında üzerine atılan kimyasal maddelerdi.

Yeni Kadın olarak; ailesine, yoldaşlarına, yakınlarına baş sağlığı ve metanet dilerken, onu özgür bir dünya yaratma mücadelemizde faşizme karşı dik duruşu ve eğilmez başıyla her daim omuz başımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz.

#BirsenKars Ölümsüzdür!

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!