Anasayfa , Avrupa , Dünya’da Efrin İçin Tek Ses: ”EDİ BESE!” (Görüntülü) | GÜNCELLENDİ

Dünya’da Efrin İçin Tek Ses: ”EDİ BESE!” (Görüntülü) | GÜNCELLENDİ

HABER MERKEZİ |03.02.2018| Avrupa’dan, Amerika’dan Avustralya’ya kadar 3 Şubat Efrin ile dayanışma gününde birçok ülkede eş zamanlı ”EDİ BESE” sesleri yükseldi:

HAMBURG

Hamburg’ta Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi Efrin için ATİF Hamburg ‘un da bileşeni olduğu Platformun önçülüğünde bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Almanya polis gücünün provakasyonu damga vurdu. Binlerce kişi Cumartesi günü (3 Şubat) saat 14:30’da toplanma alanına geldi. Bayraklar polis ekiplerince tek tek kontrol edildi ve bazı bayraklara yasaklı olmamasına rağmen el konuldu. İki yurtsevere polis ekipleri işlem yaptı.

Yürüyüş binlerin katılımı ile Reeperbahn semtinde başladı. Faşist T.C’nin Efrin işgal girişimi ve katliamcı faşizan politikaları teşhir edildi.Emperyalist ülkelerin bu katliam ve işgalde parmağı olduğu vurgulandı. Yürüyüşte Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) temsilcisi konuşma yaptı. Yapılan konuşmada Efrin direnişi selamlandı. Faşist T.C ‘nin uyguladığı işgal girişimi kınandı ve emperyalistlerin politikalarının Efrin direnişi ile bertaraf edileceği vurgulandı. ADHK (Avrupa Demokratik Halklar Federasyonu) ve KKP ( Kürdistan Komünist Partisi) adınada konuşmalar yapıldı. Yerli kurumlarda konuşmalar gerçekleştirdi.

Yürüyüş kortejleri Hamburg Eyalet Parlamentosu ( Rathaus)’na yakın bir noktadayken faşist bir provakasyon gerçekleşti. Alan muhabirimizin kitleden aldığı bilgi de kişinin el hareketi yaparak faşist işaretler ve T.C bayrağı gösterdiği aktarıldı.Alan muhabirimizde kişinin telefon ekranında T.C bayrağı olduğunu gördü. Olayda Faşist kişi cezalandırıldı.Polisin gazlı ve coplu saldırısı oldu.

Yürüyüş bitiş noktasında gerçekleşen konuşmaların ardından bitirilirken Almanya Polis gücü dağılmakta olan kitleye saldırı gerçekleştirdi. Dağılma esnasından faydalanarak yapılan saldırıda iki kişi göz altına alındı. Anında kitlenin tepkisini çeken provakatif polis saldırıları esnasında yolda oturma ve yolu kapatma eylemi yapıldı. Bu esnada da Polis anons yapmadan kitleye saldırdı ve bir kişiyi daha kısa süreli göz altına aldı.Polisin göz altı esnasında gözaltına alınanlara ve  çevrede tepki gösterenlere karşı şiddet uyguladığı objektimize yansıdı. Eylem yaşanan provakasyonlarla yürüyüş görevlilerin ikazı ile  son buldu.

STUTTGART

Stuttgart’ta binler Efrin ile dayanışma amaçlı sokaklardaydı.

Stuttgart’ta Edi Bese Platformu tarafından 3 Şubat’ta (bugün) Efrin ile dayanışma yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 3000’in üzerinde katılım ile gerçekleşen yürüyüş Stuttgart Lautenschlagerstraße’de saat 14’de başladı.

Efrin’de faşist TC işgal girişimine karşı koyuşta şehit düşen devrimci ve demokratik savaşçılar şahsında tüm dünya devrim ve demokrasi mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Stuttgart Edi Bese Platformu tarafından yapılan farklı dillerde konuşmalar eşliğinde yürüyüşe geçildi.

‘’EFRİN FAŞİZME MEZAR OLACAK!’’

Yürüyüş esnasında ‘’Efrin faşizme mezar olacak!’’ ve ‘’Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!’’ sloganları atılırken Theodor Heuss Straße üzerinde faşistler tarafından provokasyon yaşandı. Provokasyon yanıtsız kalırken yürüyüş engelsiz bir şekilde devam etti. Rotebühlplatz’da ara miting yapılırken Stuttgart Schlossplatz’da yürüyüş konuşmalar ve sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.

https://www.facebook.com/YDGStuttgart/videos/164003714245057/

HANNOVER

Hannover’de binlerce kişi Efrin için yürüdü

Almanya’nın Hannover şehrinde bugün Opernplatz meydanında toplanan binlerce Kürdistan’lı Devrimci ,demokrat yurtsever Faşist Türk devletinin Efrin işgal saldırısını protesto etti.

Faşist Türk Devleti’nin Efrin’e yönelik saldırı ve işgal planının 15.gününde ATİF Hannover’in de aralarında bulunduğu kitle sloganlar ile 14.30’ta protesto amaçlı yürüyüşe geçti .
Sık sık sloganlar atan binlerce kişi pankart ve flamalar ile görkemli kısa bir yürüyüş yapdı.
Alman antifaşistlerin de aralarında bulunduğu kitle Efrin işgal saldırısını protesto etti.
Almanya’nın ”Leopard” tankları ve silah satışı miting ve yürüyüşte sık sık vurgu yapıldı. Yürüyüş esnasında kitle ‘’Efrin faşizme mezar olacak” ”Deutsche panzer raus aus Kürdistan” ,”Biji berxwêdana YPG – YPJ”,”Biji berxwêdana EFRiN – ROJAVA” sloganları attı.

Yürüyüş başlanılan noktada demokratik kitle örgütleri ve çeşitli işgal karşıtı kurumların açıklamaları ile saat 17’de sonlandı.

ANTWERPEN

Belçikada kurulan Afrin’le Dayanışma Komitesi’nin düzenlediği Afrin’le dayanışma eylemi Belçika’nın Antwerpen şehrinde kötü hava şartlarına rağmen gerçekleştirildi. Katılımcılar tarafından Erdoğan nezdinde faşist türk devleti ve emperyalizmin paylaşım savaşları Afrin özgülünde lanetlendi.

NÜRNBERG

Afrin işgali Nürnberg’de protesto edildi
Nürnberg’de T.C. ordusunun Afrin’i işgal girişimi protesto edildi. Alman, Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütler ve bireyler tarafından oluşturulan “Frieden in Kurdistan-Afrin” platformunun organize ettiği yürüyüşe 1000’in üzerinde insan katıldı. MLPD, Organisierte Autonomie, Interventionistische Linke, Linke Liste, Partizan Nürnberg adına ve Rojavalı Kürtleri temsilen konuşmalar yapıldı.
“Deutsche Waffen deutsches Geld raus aus Kurdistan”, “Alle Besatzer raus aus Kurdistan”, “Biji berxwedana Afrin”, “Hoch die internationale Soldidarität” sloganlarının atıldığı yürüyüşün bitiminde YPG ve YPJ bayrakları açan bir grup genç polis tarafından göz altına alındı.

FRANKFURT

Kadın kurumları ve Ede Bese Frankfurt Platformu tarafından yapılan çağrı ile Ana-İstasyon önünde toplanan Türkiyeli, Kürdistanlı ve Almanlardan oluşan kitle, ardından bir yürüyüş gerçekleştirdi. Dünya çapında Afrin ile yapılan dayanışmaya dikkat çekilen konuşmalarda, TC faşizmi kınanırken Afrin ile dayanışma sloganları atıldı.

Sol Parti Eyalet Başkan Yardımcısı konuşmasında TC’nin anti demokratik uygulamalarına ve Afrin işgaline karşı mücadele edenlerle dayanışma içinde olacaklarını ve Alman Hükümeti‘nin ise TC’yi desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Römer meydanına doğru yürüyüşe geçen ve yaklaşık 3 bini aşan kalabalıkta kadınların önsaflarda yerlerini almaları dikkat çekti.

Tarihi Römer meydanında Nav Dem ve Yeni Kadın başta olmak üzere kkurumlar tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda dayanışma eylemlerinin devam edeceğini ve katılım yükselterek tüm kesimlerin bu eylemleri sahiplenmesi gerektiği üzerinde duruldu.

INNSBRUCK

Avusturya’nın İnnsbruck şehrinde Demokratik Güç Birliği’nin örgütlediği 3 Şubat ”Kadın’lar Afrin ile dayanışıyor!” yürüyüşü örgütlendi. Yürüyüşe yaklaşık 600 yerli ve göçmen katıldı.

Yürüyüş boyunca Afrin’le dayanışla sloganları atılırken, Yeni Kadın’ın Almanca bildirisi birçok defa okundu. Coşkulu geçen yürüyüşün sonunda, ileriki günlerde eylemlerin devam edileceği açıklaması yapılarak bitirildi.

 

İSİVÇRE

İsviçre Efrin Rojava Direniş Platformu‘nun Basel eylemi bugün saat 13.00’de Basel Claraplatz’da başladı.  İsviçre‘de merkezi örgütlenen yürüyüş coşkulu alkış ve sloganlarla devam ettiği sırada Türkiye’li ve Kürdistan’lı devrimci-demokrat ve yurtseverlerin sonsuz ve sınırsız dayanışmacısı dostları ve yoldaşları olan Devrimci İnşa Örgütü aktivistlerine yönelik polis bir saldırı gerçekleştirdi.

İsviçre polisinin provokatif ve hedef gösteren bir tavırla özellikle Türkiye’li devrimciler tarafından sevilen Devrimci İnşa örgütünden bir devrimci kadınında içinde oldugu 37 kişiyi gozaltına aldı. Provokatif tavrına devam ederek hedef gosteren, sonraki hamlelerinde korteje girmesine izin verilmeyen polisin bu tavrı oturma eylemi yapılarak protesto edildi.

Eylem komitesi tarafından yapılan kısa süreli görüşmenin ardından eylem coşkulu sloganlarla devam etti. Alanda İsviçre’li milletvekilleri ve kurum temsilcilerinin de içinde oldugu Almanca, Türkce ve Kürtce konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmaların yanı sıra Kobane direnişinden bugüne Rojava’da kadın devrimi mimarlarından YPJ Komutanı Nesrin Abdullah’ta konuşma yaptı. Eylemden yaklaşık 2 saat sonra 37 Devrimci İnsa Örgutunden gozaltina alınan devrimciler serbest bırakıldı.

BONN

Faşist TC devletinin Efrîn’e saldırısı 15. günü geride bırakırken, dünya genelinde ilerici güçler ezilen halklar Efrîn ile birlikte faşizme ve emperyalizme karşı direniyor.

3 Şubat Cumartesi günü dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Almanya’nın Bonn kentinde, NRW Afrin Direniş Komitesi önderliğinde yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Miting saat 14’de çok sayıda devrimci, ilerici kitle örgütü ve Rojavalı kürtlerin katılımı ile gerçekleşti. On bine yakın bir kitle katılımının olduğu eyleme Efrîn ile dayanışma mesajları ve ”Birlikte Direneceğiz!” şiarları damgasını vurdu. Dört saat süren eylem, yürüyüş güzargahı boyunca alman halkının yoğun ilgisi altında coşkuyla sona erdi.