Anasayfa , Avrupa , Hollanda'da gıda paketleri yetmiyor

Hollanda'da gıda paketleri yetmiyor

HOLLANDA | 14 – 06 – 2011 | Hollanda’da yoksulluk sınırlarında olan ailelere yapılan gıda yardımı, kriz sonrasında daha da artan talebi karşılamaya yetmiyor. Avrupa Birliği fonuna başvurmak isteyen Gıda Bankalarına ise sorumlu bakan tepki gösterdi.

Hollanda Gıda bankalarının bağlı olduğu Sosyal Yardım Vakfı, AB’de senelik yoksullar için ayrılan gıda fonunun bir kısmının Hollanda’ya aktarılmasını istedi. Son süreçte Sosyal Yardım Vakfına yapılan yardımlar, şirketlerde kısıtlamalar sonucunda gıda fazlalığının düşmesiyle azalırken, gıda pakketlerine olan ihtiyaç coğalıyor.

AB yılda 500 milyon Euro’luk gıda fazlalığını, yardım isteyen üye ülkelerine dağıtıyor. Bu dağıtılan gıda genelde buğday, pirinç, süt ve şekerden oluşuyor. Bu yardımdan şu anda 27 üye ülkesi yararlanıyor. Hollanda Sosyal Yardım Vakfı da Hollanda’nın AB’den gıda yardımı alan ülkelerin arasına girmesini istiyor.

Bakan yardımcısı Bleker ise bu isteğin Hollanda sosyal politikasına uymadığını ve bu sorunun içerde çözülmesi gerektiğini bildirerek vakfın isteğini redetti.

Avrupa’nın en güçlü ekonomilerinde birine sahip olan Hollanda’da, toplam 130 Gıda Bankası, her hafta yoksulluk sınırında yaşayan 25.000 kişiye gıda paketleri veriyor.