Home , Avrupa , Viyana Yeni Kadın: „Patriarkaya karşı, yaşasın örgütlü mücadelemiz“

Viyana Yeni Kadın: „Patriarkaya karşı, yaşasın örgütlü mücadelemiz“

HABER MERKEZİ |21.06.2022| Nieder Österreich da bir kadın daha eşi tarafından öldürüldü ve yılın başından beri 17 kadın katledildi. 19 Haziran 2022 Pazar, 18:30 Karlsplatz’da kadın Platform lari tarafindan miting gercekleştirildi. Yapılan açıklamalarda, kadın cinayetlerine ve ataerkil şiddetin tüm yelpazesine karşı bıkmadan, usanmadan mücedele etmekten vazgecmeyecek ve bu şiddeti cevapsız bırakmayacağız!
Şimdi birlikte yüksek sesle haykırmak zamanı. haziran ayi içersinde dört kadın daha katledildi..Bu katliamları birlikte daha güçlü bir şekilde protesto ettigimizde ve bu eylemleri daha güclü birsekilde sahiplendigimizde direnişimiz karşılık bulacaktır. Yolumuzun zorlu olduğunu biliyoruz ama asla pes etmeyeceğiz denildi.

Ayrıca kadın cinayetlerine karşı tepki olarak dünya çapında yayılan Ni-Una-Menos (Tek bir kadın eksilmesin) hareketinin Avusturya’daki kurucusu Natalia Hurst bir imza kampanyası (online petition) başlattı. Amacı 9. Viyana (Alsergrund) Yeşiller Partisi’nin küçük bir parka „Ni-Una-Menos Alsergrund Park“ adını verme önerisini desteklemek ve bu konunun aynı zamanda Viyana Kent Konseyi’nde de ele alınabilmesi için 500 imzaya ulaşmak.

Neden „Ni-Una-Menos Alsergrund Park“?
5 Mart 2021’de TABAK-Trafik dükkanını işleten Nadine W. 9., Nussdorferstrasse’de eski kocası tarafından vahşice yakılarak öldürüldü.
Bir yıl sonra, Mart 2022’de 9. Viyana Yeşiller Partisi ilçe konseyine olay yerinin tam karşısındaki Nussdorferstrasse ve Fluchtgasse arasındaki küçük yeşil alana „Ni-Una-Menos Alsergrund Park“ ismini vermek için öneride bulundu.
Parkın adı, kadınlara yönelik ve cinsiyete dayalı yapısal şiddete dikkat çekmek ve tüm kadın cinayetleri mağdurları için bir anıt olarak hizmet etmeyi amaçlıyor. Başvuru 9. İlçe Kültür Komisyonu’na intikal etmiş olup, henüz bir karar verilmemiştir.
Bu imza kampanyasının başarısı, kültür komisyonunun kararını olumlu yönde etkileyebilir ve ayrıca tüm Viyana’daki kadın cinayetleri konusunda toplumda daha fazla farkındalık yaratabilir. Bu baglamda miting alaninda bulunan herkesi bu kampanyayı sahiplenme çagrısı yapıldı.