Anasayfa , Avrupa , Düsseldorf’da Coşkulu Kürt Festivali

Düsseldorf’da Coşkulu Kürt Festivali

festival_1DÜSSELDORF-13-09-2014-  On binlerin katılımı  ile 13 Eylül günü  Almanya’nın Düsseldorf şehrinde Uluslararası Kürt Kültür Festivali gerçekleştirildi. “Öcalana özgürlük”, “Kürdistana statü”, “Şengale özerklik” ve “insani yardım” başlıklarının yanı sıra “PKK terör listesinden çıkarılsın” şiarıyla gerçekleştirilen festivalde Kürt kurumlarının yanı sıra, ATiK, YDG, PARTİZAN, TiKB, DEVRiMCi CEPHE, MLPD ve MLKP gibi birçok kurum ve örgüt  yer aldı.

Öğle saatlerinde başlayan festivale Belçika, Hollanda, Fransa ve İsviçre’nin birçok kentinden on binlerce insan katılım sağladı. Kültürel programın dışında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve PYD Eşbaşkanı Salih Müslim gibi konuşmacılar da festivalde mesajlarını sundular.

Mesajlarında Şengal ve Rojova’ya değinen konuşmacılar son dönemlerde gündemleşen PKK terör örgütü listesinden kaldırılsın, IŞiD terörüne  karşı birlik ve mücadele gibi birçok meselenin önemini de vurguladılar. Birçok yöresel folklor grubu, sanatçı ve müzik gruplarının yer aldığı sahne de Pınar Aydınlar da devrimci türkü ve marşları ile halkların kardeşliğini vurguladı.

Özellikle Partizan, ATiF ve YDG kitap standı kitle tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Festival alanında YDG`nin düzenlediği 24. Gençlik Kültür Sanat Festivali ve ATiF`in düzenlediği “İnsanlarım“ başlıklı Canlar Tiyatro ekibinin afişleri yapıldı. Özgür Gelecek’in başlatmış olduğu “Şengale bağış kampanyası” için de festival alanın da bağış karşılığı gazete dağıtımı yapıldı.

UPOTUDAK( Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi) ve PŞTA ( Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri)’nın “İnfaz yakmalara son”, “Nihat Konak’a özgürlük” başlıklı kampanyası bağlamında çok sayıda imza toplandı. Nihat Konak`a özgürlük kampanyasına kitlenin ilgisinin yoğun olduğu dikkat çekti.

festival_3festival_1