Anasayfa , Haberler , Almanya Başbakanı Merkel İsviçre’de Protesto Edildi

Almanya Başbakanı Merkel İsviçre’de Protesto Edildi

image215 Nisan tarihinde  ATİK aktivistleri ile TKP/ML li devrimcilerin tutuklanması, İsviçre’de tutuklu bulunan Mehmet Yeşilçalı’nın Almanya’ya iade edilmek istenilmesi üzerine sürekli ve düzenli bir şekilde, dayanışma komitesi ve kordinasyon tarafından eylemlikler devam ediyor.

Bu eylemden biride 03 Eylül 2015 tarihinde Alman Federal Devlet Başbakanı Merkel’in İsviçre Bern üniversitesine yapacağı ziyareti esnasında protesto edildi.

Protesto eylemi için Bern üniverstesi önünde toplanan kitle tutsakların resmi oldugu pankart, Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük pankartı, döviz ve resimlerin yanı sıra attıkları sloganlarla, hukuksuz yapılan tutuklamalara dikkat çekildi.

Merkel ve İsviçre’li bazı bakanların üniversiteye girerken kitle politik tusaklara özgürlük, ATİK li tusaklara özgürlük, Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük sloganları ile devrimcilere yönelik yapılan bu opersyonun hukuksuzlugu dile getirdi.

Eylem öncesi İTİF, YDG ve Anarşistler Bern Tren istasyonu içinde keyfi kimlik kontrolü, esasen eyleme gidilmemesi amaclı engelemeler yapılsada, eyleme katılmak isteyen grubun istasyon içinde pankartların açarak beklenilmeye başlanıldı. Polisin kontrol sonrası bırakmasıyla üniversite bahcesine gecilerek eylem başlatıldı.

Üniversite’nin giriş ve çıkışında yogun protestolar yapılırken, alınan güvenlik önelemlerı ve protestoların görunmesini engelemek ve Merkelin kitleyi görmemesi için polis otobüsleri çeklidi. Ancak tüm bu engellere rağmen boşa çıkarılarak, Merkel’e ve İsviçre’li bakanlara verilmesi gereken mesajlar verilmiş oldu.

image1Resim 4