Home , Haberler , Tutsak Mehmet Yeşilçalı Almanyaya gönderildi

Tutsak Mehmet Yeşilçalı Almanyaya gönderildi

mehmet_yesilcali15 Nisan 2015 tarihinde Türk devletinin haklarında düzenlediği iddia ve gerekçelerle Alman Adalet bakanlığının „terör“ örgütü mensubu oldukları   iddiasıyla gözaltına alıp tutukladığı devrimci tutsaklardan biri olan Mehmet Yeşilçalı tutuklu bulunduğu İsviçre`den bugün Almanya`ya gönderildi.

Faşist Türk devletiyle kirli çıkar işbirliği sonucu Alman Hükümetinin gerçekleştirdiği operasyon ile 10 ATİK aktivistinden 7 si Almanya`da,1 si Fransa, 2 si Yunanistan ve 1 side İsviçre`de tutuklanmıştı.

13 Mayıs`2016 tarihinde Almanyanın Münih kentinte başlayacak olan Davanın siyasi bir dava olacağını belirten Tutsak avukatları, gözaltına alınıp tutuklanan müvekillerinin Avrupa yasalarına yönelik hiç bir suçları bulunmadığını,Uzun yıllar Alman polisinin takip ve teknik dinleme yoluyla elde ettiği bilgi ve bulgularda Almanya veya Avrupa ülkelerinde yasal zeminde devrimci demokratik faaliyet yürütülmesi dışında „yasadışı“ sayılabilecek hiç bir delilin iddianemede ve dosyada olmadığını belirttiler.

129 a/ b gibi „terör“ örgütlerine yönelik uygulandığı iddia edilen yasaya dayanılarak ve Türk devletinin yolladığı dosyalarda iddia edilen suçlamalardan dolayı tutuklanan 10 devrimcinin suçları arasında gösterilen;

Türkiyede TKP/ML adlı komünist örgütü desteklemek, Bağış toplayıp yardım etmek, Rojova direnişine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmek, AKP hükümetine karşı yıpratıcı ve teşhir edici açıklamalarda bulunmak, 18 Mayıs 1973 de Diyarbakır zindanlarında işkencehanelerde katledilen İbrahim Kaypakkaya`yı her yıl düzenli anmak için etkinlikler düzenlemek gibi iddialarında gösterdiği gibi davanın tamamen politik bir dava olduğudur.

Alman Hükümetinin Fransa,İsviçre ve Yunanistan da tutuklanan devrimcileri Almanya`ya yollanması talebi, Yunan Adalet Bakanlığınca red edilmiş ve sunulan gerekçelerin politik gerekçeler olduğu belirtilerek, Siyasi faaliyetlerinden dolayı takibata uğrayan kişilerin „suçlu“ olmadığı yönünde karar verilerek Almanyanın talebi red edilmiş ve tutuklananlar serbest bırakılmıştı.

Fransa ve İsviçre gibi ülkeler üzerindeki Almanya baskısının ağırlığı sonucu, Fransa daha önce Sami Solmaz`ı  ve sonrasında da  Deniz Pektaş`ı iade etmişti.

Bugün ise İsviçre Mehmet Yeşilçalı`yı Almanya`ya gönderdi. Almanya`ya yollanan M. Yeşilçalı`nın önce Karlsruhe ye daha sonra Bayern`de bulunan bir hapsihaneye gönderilmesi bekleniyor.
ATİK – Tutsaklarla Dayanışma Komitesi, Demokratik kamuoyu nezdinde yapılan uygulamaları ve hukuksuzluğu protesto etmeye devam edeceklerini ve davanın başlayacağı süreç öncesi ve davanın görülmesi aşamasında gerçekleri kamuoyuna taşıyacaklarını ve demokratik mücadeleye devam ederek devrimcilere yönelik yapılan haksızlıkları protesto edeceklerini açıkladı.

Tüm duyarlı yerli ve Göçmen demokratik örgütlerinin,insan hakları savunucularının,aydınların, devrimcilerin, işçi ve emekçilerin 10 ATİK` li tutsak şahsında emek ve demokrasi mücadelesini sahiplenmesinin tarihsel bir görev ve sorumluluk olduğuna dikkat çekilerek,tüm duyarlı kamuoyu, davaya sahip çıkmaya ve mahkeme aşamalarında destek ve dayanışma göstermeye çağrıldı.

.