Home , Haberler , 10 Ekim davasının ikinci duruşması yarın görülecek

10 Ekim davasının ikinci duruşması yarın görülecek

ANKARA |06.02.2017| DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmek istenen „Barış ve Demokrasi mitingine“ yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen katliam davasına yarın devam edilecek.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ikinci duruşması 5 gün sürecek.

10 EKİM DAVASI AVUKAT KOMİSYONU’NDAN ÇAĞRI
10 Ekim Davası Avukat Komisyonu da davaya katılım çağrısı yaptı.

İlk duruşmada ifade vermeyen tutuklu sanıklar Abdulmuttalip Demir, Talha Güneş, Burak Ormanoğlu ve tutuksuz sanıklar Hatice Akaltın, Esin Malkoç ifade vereceği kaydedildi. İfadelerin ardından katliamda yaralananlar ile yaşamını yitirenlerin ailelerinin söz alacağı belirtildi.

„Ankara katliamını unutturmayacağız, hesap soracağız“ diyen 10 Ekim Davası Avukat Komisyonu, adalet için tüm baroları ve hukuk örgütlerini davayı sahiplenmeye çağırdı.

İLK DURUŞMADA NE OLMUŞTU
7 Kasım 2016 tarihinde ilk duruşması görülen dava 5 oturum sürmüş, mahkeme, farklı şehirlerde bulunan tüm dava tutanaklarının toplanmasına, adli emanette bulunan hard disklerin imajlarının alınmasına ve bilirkişi raporlarının hazırlanmasına, katliam ve sanıkların takip güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vermişti.

100 kişinin yaşamını yitirdiği katliam davasında hiçbir kamu görevlisi yargılanmıyor. 36 sanık hakkında 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıkların büyük kısmı yakalanamadığı için duruşmada sadece 15’i tutuklu, 4’ü tutuksuz 19 kişi yargılanıyor. (Kaynak: EtHA)