Anasayfa , Haberler , “Saldırılar halka karşı ne kadar yoğun olursa, siz de o kadar açlık grevi göreceksiniz”

“Saldırılar halka karşı ne kadar yoğun olursa, siz de o kadar açlık grevi göreceksiniz”

Türkiye|17.11.2017|Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Ankara’da başladı. Gülmen, mahkemeye kaldığı hastaneden ilk kez SEGBİS ile bağlandı. Nuriye Gülmen’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OHAL (Olağanüstü Hal) kapsamında çıkarılan KHK (Kanun Hükmünde Kararnameler) ile işlerinden atıldıktan sonra, “İşimi geri istiyorum” talebiyle direnişe ve ardından açlık grevine başlayan  akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandıkları davanın dördüncü duruşması Sincan Hapishanesi Kampüsü içerisindeki duruşma salonunda görüldü.

Mahkemeye SEGBİS yöntemiyle katılan Gülmen, “Saldırılar halka karşı ne kadar yoğun olursa, siz de o kadar açlık grevi göreceksiniz” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davada savcı, tutukluluğunun devamını istedi. Gülmen’in “örgüt üyeliği’nden, Özakça’nın ise “örgüte yardım” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Acun Karadağ’ın her hafta cumartesi günü 09:00-17:00 arasında imza atmak şeklinde adli kontrolüne, Semih Özakça’nın adli kontrol talebinin reddine, Nuriye Gülmen’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 27 Kasım’a ertelendi.

Ev hapsine alınan Semih Özakça yakınlarının yardımıyla tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna getirilirken, destek için 179 gündür açlık grevinde olan eşi Esra Özakça ise kas rahatsızlığından ötürü kolu sargılı geldi. (ilerihaber)