Home , Avrupa , Türkiyedeki politik tutsaklara İtalya'dan destek

Türkiyedeki politik tutsaklara İtalya'dan destek

napolitutsaklaradestekNAPOLİ | 24 – 02 – 2009 | 20 Şubat günü 4 devrimci, demokratik kurum ve yapının temsilcilerinden oluşan bir heyet, Türkiye’deki politik tutsaklara yapılan baskılara Campania eyaletinde kınadı. Eyalet Meclisi başkan yardımcısı Antonio Valiante ve Meclis Kurulu üyesi Vito Nocera tarafından kabul edilen heyet, Türkiye devletinin hak ihlallerini durdurması için baskı yapılmasını istedi.

Proleter Dayanışma Derneği, İşçi Mücadele Birliği, CARC partisi ve Komünist Proleterya Örgütü’nün temsilcilerinin bulunduğu heyet entellektüellerin, gazetecilerin ve politik aktivistlerin tutuklandığını , hapishanelerde ise yüksek oranda haklarının ihlal edildiğini savundu. Heyet aynı zamanda bu sistemi eleştirerek, İtalya’dan aktif, eleştirel ve müdaheleci olmasını istedi. Son olarak örgütler, politik ve demokratik özgürlüğün Turkiye başta olmak üzere tüm dünyada savunulması gerektiğini belirtti.

Başkan yardımcısı Valiante, problemleri kabul ederek, bu konuda daha önce Mecliste sorular geldiğini söyleyerek, bir daha ki görüşmede bunları yanıtlayacığını söyledi. Valiante aynı zamanda Eyalet Meclisinin yasal anlamda gerekli tüm adımları atacağı sözünü verdi.

napolitutsaklaradestek2  napolitutsaklaradestek3