Home , Haberler , Deri-iş Düzce Temsilciliği Açıldı

Deri-iş Düzce Temsilciliği Açıldı

DÜZCE | 15 – 03 – 2011 | 2008’den bu yana Düzce’de DESA işyerinde mücadele yürüten Deri-İş Sendikası mücadelesini bir adım ileriye taşıyarak Düzce Temsilciliğini 12 Mart günü açtı. 28 Ocak’tan bu yana işten çıkarılan iki sendika üyesinin direnişinin de sürdüğü DESA’da tüm baskılara karşın haksızlığa tepki gösteren çok sayıda işçinin üye olmasıyla örgütlülüğünü güçlendiren Deri-İş Sendikasi coşkulu bir açılışlar temsilciliğini açmış ve bir sonraki hedef olarak şubeleşmeyi önüne koymuştur.

Desa işçilerinin aileleriyle katıldıkları açılışa Birleşik Metal İş ve Masdaf işçileri, Petrol-İş, Belediye-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Metal, Basın-İş gibi çok sayıda sendika ile Abhaza Kültür Derneği ve çeşitli siyasi partiler de katıldı. Desa fabrika müdürü Caner Aypar’ın Çerkez kökenli olmasından kaynaklı fabrika içinde Çerkez-Abhaza işçileri diğer işçilere karşı kışkırtma çabasına karşın Abhaza Derneğinin destek vermesi önemliyken, her konfederasyondan işçi ve memur sendikaları ile MHP’sinden CHP’sine siyasi partilerin de açılışta yer alması, Deri-İş Sendikasının 2008’den bu yana verdiği mücadelede ilk baştaki izole edilmiş ve dışlanan durumundan Düzce’de nasıl geniş bir meşruiyet kazandığının göstergesi olmuştur.

Fabrika içinde sendika yöneticileri ve uzmanları aleyhinde “terörizm” temalı karalama bildirilerini dağıtıldığı, üye olanlar üzerinde baskı ve tehditlerin yoğunluk kazandığı bir dönemde sendika temsilciliğinin geniş bir katılımla açılması direnci güçlendirmiştir.

Tuzla ve Çorlu’dan temsilci ve yöneticilerin de katıldığı açılış sendika temsilciliğinin dışarısında caddede slogan ve konuşmalarla başladı. Daha sonrasında temsilcilikte üyelere ve misafirlere ikramlarda bulunuldu ve ardından sendika üyeleri ve aileleri toplantı yaparak mücadeledeki kararlılıklarını ifade ettiler. Sendika yetkililerinin konuşmalarının ardından işçiler tarafından sendikanın Düzce temsilcisi seçilen direnişçi işçilerden Hakan Lermi de konuşma yaparak teşekkür etti ve artık işçilerin ikinci evi olarak sendikanın temsilciliğinin ortak şekilde sahiplenileceğine vurgu yaptı.