Anasayfa , Avrupa , Turgut Kaya’ya Özgürlük Şiarı Hamburg’ta Her Yerde

Turgut Kaya’ya Özgürlük Şiarı Hamburg’ta Her Yerde

HAMBURG |10.06.2018| Hamburg’ta devrimci tutsak Turgut Kaya için çeşitli eylemler yapıldı. ATİK ve ona bağlı UPOTUDAK ‘ın çağrısı ile Hamburg Yunanistan konsolosluğunda eylemler daha önceki süreçte gerçekleştirilmişti. Bunun yanı sıra Hamburg’ta duyarlı demokratik kurumlar , milletvekilleri ile temaslar sağlanarak kamuoyu oluşturulmuştu. Bu çalışmalar sürerken sokak eylemleri de devam etti.

Hamburg’ta Cuma (08.06) ve Cumartesi (09.06) tarihlerinde eylemler gerçekleştirildi. İlk olarak ATİF Hamburg’un çağrısı ile eyaletin işlek caddesinde (Mönckeberg Strasse) Turgut Kaya’nın özgürlüğü talebi ile miting gerçekleştirildi. Mitinge Hamburg eyalet Sol Parti milletvekilleri (Martin Dolzer, Deniz Çelik) konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca MLPD (Marksist Leninist Parti Almanya) adına da bir konuşma gerçekleştirildi. Yoğun olarak bildiri dağıtımı yapıldı. Sloganlar ve çalınan marşlarla Turgut Kaya ‘ya özgürlük talebi vurgulandı.

Cumartesi günü Türkiye genel seçimleri üzerine Hamburg Sternschanze semtinde bir miting gerçekleştirildi. Mitingte Türkiye seçimleri üzerine konuşmalar gerçekleşirken ayrıca Turgut Kaya için bir Pankart açıldı. Eylem söz hakkı alınarak Turgut Kaya üzerine bilgilendirmede yapıldı. Süreç hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Turgut Kaya üzerine Almanya vatandaşı bir gazeteci yazarda söz hakkı alarak Turgut Kaya üzerine Türkiye ile yapılabilinecek kirli pazarlıkları deşifre eden tahlilleri dinleyicilere katılımcılara aktardı.

Gerçekleşen yoğun eylemlerde önümüzde ki süreçte gelişebilecek eylemler üzerine duyarlılık çağrıları yapılarak bitirildi. Hamburg’ta önümüzde ki süreçte Turgut Kaya ve Hıdır Gönek için kamuoyu oluşturulması ve duyarlı insanların harekete geçirilmesi için planlamalar yapılmakta tanınmış duyarlı kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirilecek.