Home , Avrupa , Fransa’nın Nantes Ve Paris Şehirlerinde ‚Yılmaz Güney‘ Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Fransa’nın Nantes Ve Paris Şehirlerinde ‚Yılmaz Güney‘ Etkinlikleri Gerçekleştirildi

paris- nantes yilmaz güney gecesi2FRANSA | 16 – 10 – 2013 | “Ülkeni kalbinde yaşatırken ufkunda dünya olsun. Taksim direnişi ruhuyla tüm devrimci sanatçıları anıyoruz“ şiarıyla Fransa’nın Nantes ve Paris şehirlerinde ‚Yılmaz Güney‘ etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlerle ilgili ATİK-FRANSA’nın yapmış olduğu açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz

   Her yıl ATİK  tarafından geleneksel olarak Avrupa’nın birçok bölgesinde devrimci sanatçı Yılmaz Güney şahsında düzenlediğimiz anma etkinliklerinin iki tanesi Fransanın Paris ( 29Eylül 2013)   ve  Nantes (13 Ekim 2013) şehirlerinde gerçekleştirildi. Bu yıl  Yılmaz Güney etkinlikleri DSB’ nin öncülüğünde daha geniş bir ele alışla , yani Yılmaz Güney dışında ülkemizde ve  dünyada sanatsal yaşamlarında halk saflarında yer almış  sanatçılarında anılması biçiminde programlandı.Aynı zamanda bu etkinlikler dizisi merkezileştirilmiş oldu.Bu ve benzeri etkinliklerin merkezileştirilerek tek elden yürütülmesi , faaliyetlerimizin daha düzenli  ve belli bir profesyonelleşmeyi getirebilmesi açısından önemliydi. Bu anlamıyla bu tarz ele alış ileriye doğru atılan bir adım olarak görülmeli ve geliştirilmelidir.

Devrimci sanatçı Yılmaz Güney şahsında sınıf mücadelesinin bir başka alanı olan kültür ve sanat alanında işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilen dünya halklarının safında yer almış,eserlerini kendi bireysel dünyalarını iyileştirmek için değil , demokrasi ve devrim mücadelesinin bir parçası haline getirmiş, ülkemizde ve dünyada bu anlamıyla anılmayı hak eden demokrasi devrim ve sosyalizm kavgasında sazıyla,sözüyle,şiirleriyle,resimleriyle emek harcamış,katkı sunmuş devrimci sanatçılar, Taksim Gezi Ayaklanmasında katledilen EthemSarısülük,AbdullahCömert,Mehmet Ayvalıtaş,MedeniYıldırım,İrfanTuna,Ahmet Atakan ,  Rojova devriminde devrimci olmanın en güzel örneklerinden birisini göstererek şehit düşen MLKP militanı Serkan Tosun ve DHKP / C savaşçısı Muharrem Karataş şahsında tüm dünyada demokrasi,devrim ve sosyalizm kavgasında şehit düşenleri anarak başlayan etkinliklerimizin ilki Paris‘ de gerçekleştirildi.

Buradaki etkinliğimiz Pınar Aydınlar ,Grup Şiar,Cihan Çelik,Ozan Rençber,Cangül Kanat,Grup Lamekan ve konuşmacı olarak da Temel Demirer’in  katılımlarıyla gerçekleşti. MLKP Paris Örgütlülüğü,ODAK Dergisi,Fransa Demokratik Halklar Federasyonu,Bir KarParis ve  TİKB Paris Örgütlüğü etkinliğimize mesajlarıyla katıldılar.Etkinliğimizden biriki günönce devrimci demokrat çevreden ve aynı zamanda etkinliklerimize katılımın yoğun olduğu çevreden arkadaşların iş yerinde yaşanan patlama neticesinde insanların yaşamını yitirmesi etkinliğimize katılımı önemli oranda etkilemiştir. Bu vesileyle bu kazada yaşamını yitiren dostlarımızın ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz.Yine Paris de gerçekleştirilen etkinliğin kültürel bölümünde afişte yer almasına rağmen Hilmi Yarayıcı ve grubunun olmaması etkinliğin bizler açısından önemli eksikliklerindendi. Buradaki aksaklıktaki esas sorumluluk bize aittir.

Nantes alandaki etkinliğimiz gerek katılım gerekse de yakalanan atmosfer açısından oldukça olumluydu.Ferhat Tunç , GrupHaykırış,Hasan Sağlam,Kazım Tütüncü ve grubu,Raif Topdemir, OzanAligül’ünkatılımıylagerçekleşenprograma Nantes AKM, Rennes AKM, Nantes CumartesiAnneleriveEngin SincarKürtKültürDerneğimesajlarıyladestekverdiler.  

ATİK  FRANSA