Anasayfa , Haberler , “Halk Savaşçıları Ölümsüzdür”

“Halk Savaşçıları Ölümsüzdür”

„ … Selam olsun ey halkım

Doruklarında dağların, ateşler yakıp derinlerinde mavzere sarılıp uyuyanlara

Selam olsun umudu kanlarıyla nakşedip, dillerinde türkülerle vurulanlara … „

Dersim Aliboğazı mevkiine dönük haftalardır operasyonlarını yoğunlaştıran TC ordusu ile gerillalar arasında 23 Nisan günü çıkan çatışmada 2 Kadın savaşçı yaşamını yitirdi.

Aliboğazındaki çatışmada yıldızlara uğurlanan iki halk savaşçısının isimleri Nergiz (Gül Kaya) ve Çiğdem (Hasret Tanrıverdi) olduğu açıklanmıştı.

Çiğdem ve Nergiz lise yıllarında Ankara ve Erzincan`da Proleterya partisi ile tanışıp mücadelede bende varım diyerek halk gençliği ve kadın eşitlik mücadelesinde dağların sesine kulak verdi ve ardından 23 Nisan tarihinde ölümsüzleştiler.

Şehit düşen gerillalardan Nergiz, bugün (26 Nisan) memleketi Dîlök (Antep) Köşeler köyünde, köy mezarlığına defnedildi. Nergiz’in kırmızı karanfillerle süslenen tabutunu, kadınlar omuzlarında taşıdı. Cenazeye, ailesi, yoldaşları ve köy halkı katıldı.

Cenazeye katılım sağlamak için gelen HDP Antep İl Örgütlülüğü’nün ise araç konvoyunun yolu kesildi. Jandarmalar tarafından cenazeye katılımın “yasak” denilerek, HDP heyetinin cenazeye katılımı engellendi.

Ayrıca cenazenin Dîlok’a geldiği andan itibaren jandarma köyü ablukaya aldı.

Cenaze defin işlemlerinin ardından Cemevi’ne geçilerek, yemek verildi. (Özgür gelecek)