Anasayfa , Haberler , Tecrite Karşı Mücadele Platformu, devrimci ve yurtsever tutsaklara yönelik saldırıları protesto etti

Tecrite Karşı Mücadele Platformu, devrimci ve yurtsever tutsaklara yönelik saldırıları protesto etti

İSTANBUL | 05 – 09 – 2011 | Cezaevlerindeki keyfi uygulamalar ve dayatmalara karşı boyun eğmeyen devrimci tutsaklar dışarda yalnız bırakılmadı.

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen TKMP bileşenleri, devrimci tutsakların cezaevlerindeki mücadelesini sahiplenmek için tüm devrimci, demokrat kamuoyuna çağrıda bulundu.

Eylem “Tecrit’e son!”, “Devrimci tutsaklar yalnız değildir!”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “Devrimci irade teslim alınamaz!”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz!” sloganlarıyla başlarak basın açıklmasına geçildi. Açıklamayı TKMP bileşenleri adına Hıdır Sabur yaptı. Sabur açıklamada şunlara değindi:

12 Eylül Askeri cuntasıyla birlikte hapishaneler işkencehaneler haline dönüştürüldü. Diyarbakır’da, Metris’te, Mamak’ta devrimci tutsaklara akılalmaz işkenceler yapıldı. Tek tip elbise, askeri düzende yürüme, vb. uygulamalara karşı devrimci tutsaklar ölümüne direnişlerle cevap verdiler. 1996 yılında hücre tipi hapishanelerin ilk uygulaması Eskişehir’de hayata geçirildi. Tutsaklar bu saldırıyı Ölüm Orucu ve Süresiz Açlık Grevi direnişiyle karşıladı. Oniki devrimci tusağın yaşamını yitirmesi sonucu devlet geri adım attı. Ümraniye’de üç, Buca’da dört, Diyarbakır’da on tutsak daha katledildi. Ardından Ulucanlar, Bergama hapishanelerinde saldırı gerçekleştirildi.

2000 yılında ise F tipi hapishanelerin ilanıyla devletin devrimci tutsaklara yönelik en kapsamlı saldırısı gerçekleşti.

(…) TKMP hapishanelerde devrimci tutsaklara yapılan tecrit işkencesine karşı içeride verilen devrimci mücadeleyi direnişi dışarıya taşıyarak; hapishanelerdeki hak ihlallerini ve tecrit koşullarını kamuoyuna anlatarak mücadele etmektedir.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde görme engelli kanser hastası Hediye Aksoy’un durumu hakkında bilgi almak isteyen kadın tutsaklar talepleri kabul edilmediği için 15 Ağustos’ta kapılara vurarak hapishane yönetimini protesto etti. Kadın tutsakların protesto eylemi hapishane yönetimince işkenceyle karşılandı. B.5 koğuşuna görüşmelerin sağlanacağı bilgisi verildikten sonra kapılar açıldı. Kapıların açılmasının ardından ise yirmiiki kadın tutsağın bulunduğu koğuşa gardianlar tarafından topluca girilerek kadın tutsaklara feci şekilde dövüldü.

(…) Tecrite karşı mücadele bu ülkede yaşıyan aydın, sanatçı, bilim adamı… kısacası kendine insanım diyen herkesin sorunudur. Bu mücadeleye destek için olmaya çağırıyoruz. Bu amaçla platform bileşenleri olarak emekten yana tüm kurum ve kuruluşları birlikte hareket etmeye, tecrite karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı. (Alınteri)