Anasayfa , Avrupa , Stuttgart’ta AfD karşıtı eylemlikler

Stuttgart’ta AfD karşıtı eylemlikler

30 Nisan Cumartesi günü Saat 7’de Stuttgart havaalanı karşısında AfD’nin kongresini gerçekleştireceği salonun etrafında protestolar başlarken, Stuttgart Hauptbahnhof’ta eylem saat 17’de bitti. Toplam 3000e yakın antifaşist’in katıldığı eylemliklerde 400den fazla gözaltı olurken poliste kolluk güçlerine ek olarak 3 Toma ve helikopter desteği ile eylem alanlarını kendi kontrolü altında tutmaya çalıştı.

AfD’lilerin buluşacağı salonun etrafı günler öncesinden çevrilmişti. YDG’ninde içinde bulunduğu antifaşist, devrimci ve demokrat kurumlar bu milliyetçi yıkıma karşı alanları zapt etme çağrısında bulunmuşlardı. Eylemliklerin başlaması ile polis kolluk güçleri ve tomaları ile beraber salonun etrafında bekliyorlardı. Ana giriş kapasının önünde, polis çemberinin dışında AfD’lileri “NO PASARAN” sloganlarını haykıran antifaşistler karşıladı. Belli bir süre sonra bu yolu kapatan devrimci ve demokratlar salona girmek isteyen AfD’lilere yanlış bir yolda olduklarını söyleyerek geri dönmeleri istendi ve bunun ile birlikte salona girişlerine izin verilmedi. Kontrol altına alınan geçişte devrimci ve demokratlar tarafından ara ara kimlik kontrolü yapılırken sadece basın mensuplarının geçişine izin verildi. Ardından buraya polis müdahalesi gerçekleşirken gözaltılar oldu.

Polisin uyguladığı bu gözaltı terörü ile gözaltına alınanların sayısı 400ü aşarken, takılan plastik kelepçelerin görüntülenmesine engel olmak için kameraların önlerine atılma çabası içerisine girdiler. Salon etrafında 4 noktada protestolar gerçekleştikten sonra saat 13’de Stuttgart Hauptbahnhof’ta bir araya gelindi. Ardından yürüyüşe geçen kitle sokaklarda AfD’nin milliyetci politikalarına karşı inatla mültecileri koruyan sloganlar haykırırken, antifaşist mücadelede enternasyonal dayanışmanın öneminede değinildi.