Anasayfa , Dünya , Aç, susuz ve huzursuz bir halk: 7 milyon insan açlık tehdidi altında

Aç, susuz ve huzursuz bir halk: 7 milyon insan açlık tehdidi altında

HABER MERKEZİ|15.06.2019|Birleşmiş Milletler, Güney Sudan’da gıda krizinin kritik düzeye ulaştığı ve yaklaşık 7 milyon insanın risk altında olduğu uyarısında bulundu

Güney Sudan’da şimdiye kadar yaşanan en kötü gıda krizi konusunda uyarıda bulunan Birleşmiş Milletler (BM), durum düzelmezse bu ayın sonunda 7 milyon insanın akut açlık çekeceğini açıkladı.

Bu sayı, ülke nüfusunun yüzde 61’ini oluşturuyor

Güney Sudan’da 25 bölgede yaşayanların açlıkla karşı karşıya olduğu ve Jonglei vilayeti, Lakes ve Yukarı Nil bölgelerinde yaşayan 21 bin kişinin ise açlık sınırında olduğu belirtiliyor. Afrika’nın petrol zengini devletlerinden biri olan Güney Sudan yıllardan bu yana dış ülkelerden gıda yardımı almak zorunda kalıyor.

Ülkede gıda güvensizliği ve açlık tehlikesinin nedenleri olarak, yıllarca süren iç savaş, kuraklık ve ekonomik kriz gösteriliyor. Halkın beslenme sorununu çözebilecek durumdaki tarım alanları ise savaş nedeniyle yıllardır ekilemediği için ürün alınamadığı aktarılıyor.

Güney Sudan, Sudan’dan ayrılarak 2011’de bağımsızlığını ilan etmiş, 2013 yılında Devlet Başkanı Salva Kiir ve yardımcısı Riek Machar arasındaki iktidar mücadelesi sonucu iç savaşa sürüklenmişti.

(Kaynak: Gazete Karınca)