Home , MÜNİH DAVASI , Solidarität International (SI e.V.) : “ ATİK` in yanındayız „

Solidarität International (SI e.V.) : “ ATİK` in yanındayız „

UnknownEnternasyonal – ve Yardım örgütü Solidarität International Ülke Komitesi olarak, tutuklanan 12 ATİK Üyesiyle dayanıştığımızı açıklıyoruz ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

 

Polisin ve mahkemelerin yaptıkları, bizi isyana zorluyor ve sizin derhal serbest bırakılmaları ve rehabilitasyon talebini destekliyoruz.

Şu an tecritte bulunuyorlar. Tutuklanmalarından günlerce sonra nerede bulundukları açıklandı ve bu durumda aileler dahi haberdar edilmedi. Bu süreç aslında devlet organlarının gerçek yüzlerini ortaya koydu, aynı zamanda kendilerini dışarıya gösterdikleri gibi demokratik ve huzurlu olmadıklarını ispatladılar. Bu tutuklamalar özgürce irade koymaya ve özgür olmaya karşı bir saldırıydı.

 

Bu saldırı aynı anda Rojawa/Süriye deki öz yönetim ve organize eden duruma karşı yapılan bir saldırıdır. Kobane nin kurtuluşu Demokrasi ve Özgürlük, gelecekleri için özlemleri, devrim için olmasaydı bugün başarılı olamazlardı.

Bu sürecin ve enternasyonal dayanışmanın gelişmesi için ATİK aktivistleri kendi hayatlarını düşünmeden mücadele ettiler. Ve tamda bundan dolayı bugün izlenip tutuklandılar. Bu sorun tüm bu ülkedeki Demokrasi ve Özgürlük için mücadele eden ve bunun için gerekli olan enternasyonal dayanışma ve yardımı yaratan demokratlara yapılan bir saldırıdır.

Solidarität International (SI e.V.) Sizin yanınızdadır ve her zaman sizinle dayanışacaktır.

 

Yoldaşca selamlar
Renate Radmacher, Axel Kassubek

(Ülke komite Sözcüleri)

Bundesvertretung