Anasayfa , Avrupa , Sessiz Kalma Hesap Sor !

Sessiz Kalma Hesap Sor !

DSC_0019 İNNSBRUCK | 06 – 01 – 2014 |  Bu gün Innsbruck”ta Türkiyeli Göçmenler,  Türkiye den yaşanan yolsuzluk rüşvet ve Maraş ve Roboski katliamının hesabını sormak için alanlara çıktı. Demokratik kitle örgütlerinin organize ettiği Miting Kreatif sloganlarla dövizler süslenmişdi. Renkli bir mitingdi, tüm kurumlar bayraklarla alandaydı.

Türkiye de son süreçde gelişen halk gaspları ve hortumlama, rüşvet olaylarının gün yüzüne çıkması sebebiyle , Türkiye ve Dünyanın her yerinde yapılan bu yolsuzluğa, göçmen Türkiye liler sesiz kalmayıp Innsbruck şehrindede böyle bir karşı duruş eylemi örgütledi.

Sokak eyleminde Mehmet  Tohumcu bir konuşma yaptı

Tohumcu Türkiye de katliamların süreklileştiğini , Dersim, Çorum, Maraş, Roboski, kadın katliamları ve daha niceleri gerçekleşmiştir diye konuşmasına devam etti.  Bu katliamların sindirme, korkutma, ötekileştirme politikalarının bir uygulaması olduğunu belirti.  Katliamların farklı etnik kimliklere ve Kültürlere yönelik olduğunu, tekci devlet anlayışının hakim kılınması için süreklileştirildiğini vurguladı.

Bazen kendi iç dalaşmalarıyla kendilerini teşhir ettiklerini ve celişkilerin açığa çıktığını söyledi. Bazende hiç beklemedikleri gezi ayaklanmasında olduğu gibi Halk hareketi ilekarşı karşıya kalmaktadırlar dedi.

Yolsuzluk ve Rüşvetin Kapitalizmin bizat kendisi olduğunu vurguladı. Kapitalizme karşı mücadelenin yolsuzluk ve rüşvete karşıda mücadele olduğunu belirten Tohumcu, Alternati Sosyalizmdedır dedi.

Bu günkü yollsuzluk ve yapmış oldukları katliamların ilk ve son olmadığını, bunun hesabının sorulacağını ve sokak eylemlerinin mücadelenin devam edeceğini ekleyerek, DKÖ adına halka çağrı yaptı bu daha başlangıç diyerek sözlerini diğer kurum temsilcilerine bıraktı.

Tayfun Kılıç ve Hediye Dikme Almanca konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra  eylem sona erdi.

 

AHM Tirol-Avusturya