Home , Haberler , HDP, DBP, HDK ve DTK heyeti Yüksekova’da

HDP, DBP, HDK ve DTK heyeti Yüksekova’da

 

f, sokağa çıkma yasağının sadece akşamları uygulanacağı Yüksekova’ya gitti. Heyet, çatışmaların yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunacak.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’tan beri süren sokağa çıkma yasağı, 30 Mayıs’tan itibaren sadece akşamları uygulanmaya başlandı.

Yasağın kısmen kaldırılmasının ardından, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit’in de aralarında bulunduğu heyet Yüksekova’ya gitti.

Heyete, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri de eşlik etti.

Heyet, ilçe girişinde kurulan polis kontrol noktasında HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan ile partililer tarafından karşılandı.

Belediyeye geçen HDP heyeti, yoğun çatışmaların yaşandığı Orman, Kişla ve Cumhuriyet mahallelerinde incelemelerde bulunduktan sonra halk buluşması için Hakkari’ye geçecek.