Anasayfa , Haberler , Almanya Büyükelçiliği önünde Patriot protestosu

Almanya Büyükelçiliği önünde Patriot protestosu

etha-20130122-hdk-patriot-02_displayANKARA| 23-01-2013 | HDK Ankara İl Meclisi, Almanya Büyükelçiliği önüne yürüyerek, Patriot füzelerin Türkiye’ye getirilmesini protesto etti.

“Alman ordusu Türkiye’den defol” yazılı pankart açılan yürüyüşün ardından, Büyükelçilik önünde HDK adına Yasemin Öztürk bir açıklama yaptı.

Öztürk, “AKP Hükümeti eliyle Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. Ülkemizdeki NATO ve ABD üsleri yetmezmiş gibi, topraklarımıza yerleştirilmek üzere Patriot füze bataryaları geldi” dedi. İşgalci NATO askerlerinin de Türkiye’ye geldiğini anlatan Öztürk, AKP’nin TBMM’yi bypas ederek Patriot kararı aldığını belirten Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye toprakları, aynı zamanda NATO’nun toprağıdır” sözlerini hatırlattı.

Patriotların, Suriye’den gelecek olası saldırılara karşı kurulduğu açıklamasına inanmadıklarına işaret eden Öztürk, “Asya ve Ortadoğu’nun enerji kaynakları için süren büyük kapışmada, ABD ve batı emperyalizminin çıkarlarını korumak üzere getirilmektedirler” dedi.

Öztürk, ABD ve batılı emperyalistlerin, olası bir çıkar savaşını, Türkiye toprakları üzerinde sürdürmek istediğini kaydetti.

Patriotlar ile yabancı askerlerin giderlerinin faturasının Türkiye’ye fatura edileceğini de söyleyen Öztürk, Almanya hükümetine şöyle seslendi: “Alman devleti olarak geçmişte Türkiye’ye verdiğiniz ağır silahlar ve tanklar Türk ordusu tarafından Kürt halkına karşı kullanıldı. Gerilla cesetleri Alman tanklarına bağlanarak dağlarda gezdirildi. Bugün de verdiğiniz Patriotlarla yine Suriye ve Kürt halkına karşı sürdürülen savaşa ortak olacaksınız. Savaşı en acı şekilde yaşayan bir halkın hükümetisiniz. Aynı acıları başka halkların da yaşamasına neden olacak askerlerinizi Türkiye’den çekin.”

AKP Hükümeti’ne de emperyalistlerle yapılan askeri, siyasi gizli anlaşmaları açıklanması için çağrı yapan Öztürk, “Bizler, İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere askeri üsler kapatılıncaya, Patriotlar ve işgalci askerler geri dönünceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamada, sık sık “Alman ordusu Türkiye’den defol”, “İçerde dışarda savaşa hayır”, “Katil NATO Ortadoğu’dan defol”, “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak” sloganları atıldı.(Etha)