Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’te Kampanya Startı Verildi!

Nürnberg’te Kampanya Startı Verildi!

NÜRNBERG | 10.04.2021 | Avrupa Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla “Faşizmi Birlikte Yıkacağız” etkinliklerinden biriside Nürnberg’de gerçekleştirildi.

Nürnberg Demokratik Güçbirliği’nin organizesiyle bir araya gelen ikiyüz kişilik kitle Aufsessplatz meydanında toplandı. Avrupa Demokratik Güçbirliği’nin hazırladığı almanca bildiri okunduktan sonra kitle Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Güçbirliği’nin bildirisi Konsolosluk önünde türkçe okunarak yürüyüşe devam edildi.

Yürüyüş boyunca “Yaşasın HDP Direnişi”, “Diktatör Erdoğan”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, “Jin Jiyan Azadi” vb. sloganlar atıldı. Miting alanında, HDP eski milletvekili Nursel Aydoğan günün anlamına yönelik bir  konuşma yaptı. Aydoğan konuşmasında Newroz’dan, İstanbul sözleşmesine, Boğaziçi direnişinden, HDP’ye yönelik saldırılara, milletvekili Gergerlioğlu’nun tutuklanmasından HDP’yi kapatma davasına ve Zindan direnişine ait bir çok konuda görüş belirtti. Birlikte mücadele ile bu zorlukların aşılacağını belirtti.

Aydoğan’dan sonra YDG (Yeni Demokrat Gençlik) adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, “Türkiye yasal siyaset alanında, kurulduğu günden beri önemli politik roller oynayan HDP, faşist devlet iktidarı tarafından kapatılmak isteniyor. Faşist AKP ve MHP iktidarının tüm baskılarına rağmen 6 milyon oy alıp, üçü  büyükşehir belediyesi olmak üzere, 100’den fazla belediye başkanlığı  ve parlamentoda 80 civarinda milletvekilliği kazanan HDP’yi kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Çünkü biz, gençler,kadınlar,  İşçiler, emekçiler, Kürtler, Aleviler, devrimciler, Sosyalist’ler farklı etnik ve inanç kurumlarından milyonlarca HDP’liyiz. Çünkü biz halkız. Kayyum gaspıyla, hapishanelere atmayla, kapatma tehditleriyle yılmayız. Bir HDP gider, Bin HDP gelir!” denilerek burgu yapıldı.

Nürnberg Yeni Demokratik Gençlik olarak HDP’nin yanındayız. Birlikte daha güçlüyüz” denildi. Sonra Kerem Schamberger söz aldı. HDP’ye yönelik saldırıları kınayan Schamberger, bugün ayrıca Selahattin Demirtaş’ın doğum günüdür diyerek, Selahattin Demirtaş şahsında zindanlarda devam eden açlık grevini selamlayan bir konuşma yaptı.

Mitingde, ATİF, Yeni Kadın, YDG, Partizan, AGİF, DİDF, Bir-Kar, SYKP, DİK, KKP, DKP, MLPD, FDJ, Die Linke, Linke Liste, Medya Volkshaus, Dersim İnşa Kongresi ve Kürdistan Komünist Partisi kurumları yeraldı. Miting direniş halayıyla sona erdi.

Video:https://www.facebook.com/kerem.schamberger/videos/10219861024541423