Home , Haberler , Sebahat Tuncel: Kayyumları tanımıyoruz, başkanlarımız görevinin başındadır

Sebahat Tuncel: Kayyumları tanımıyoruz, başkanlarımız görevinin başındadır

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DBP’li 24 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin Diyarbakır’da konuştu. ‘Hodri meydan’ diyerek yeniden seçim çağrısı yapan Tuncel, seçilmiş belediye başkanlarının görevlerinin başında olduğunu belirterek belediye işçilerini de kayyuma karşı iş bırakmaya çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’daki DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Tuncel, kayyum atanan belediyelerin eş başkan ve meclis üyelerinin görevlerinin başında olduğunu belirtti. Aynı zamanda ‘hodri meydan’ diyerek seçim çağrısı yapan Tuncel, belediye işçilerini de kayyuma karşı iş bırakmaya çağırdı.

Kayyum atamalarına ilişkin, “Seçilmiş başkanların görevlerinin başında bulunduğunu belirterek, ”DBP olarak bu hukuksuzluğa karşı demokrasi özgürlük mücadelesi vereceğimizi ve bu kayyımı tanımayacağımızı belirtiyoruz. Bu kayyımlar halk iradesini temsil etmiyor. Darbe yapanları temsil ediyor. Değerli halkımızı seçtiğiniz belediye eş başkanları, seçilmişler görevinin başındadır. Belediye binalarını gasp edebilirler, ama belediye eş başkanlarımızı her gün belediyede nasıl işe başladıysa dışarıda halkımızın sorunlarını çözmeye devam edecek. Arkadaşlarımız her gün DBP binalarında görevlerinin başında olacaklar. Halkımız kayyıma değil asıl seçtikleri arkadaşlarına gitsinler. Her gün halkımız buralara gelip sorunlarını anlatıp, buralarda çözüm üreteceğiz. Pazartesi itibariyle işçiler, emekçileri herkesi direnişe çağırıyoruz. Pazartesi itibariyle işçilerin işe gitmemesi için çağrı yapıyoruz. Basın toplantıları, yapacakları eylem ve etkinliklerle kayyuma karşı tepkilerini ortaya koymalıdır. Kayyuma karşı tepkinizi ortaya koyun. Sendikalara da seslenmek istiyorum. Bu hak gaspına karşı daha etkin bir duruş sergilemeleri gerekmektedir. İşçi ve emekçilerin buna karşı dur demesi demokrasi mücadelemiz açısından da olmazsa olmaz bir koşul.” ifadelerini kullandı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in hala tutuklu olduğunu ifade eden Tuncel, “Bu baskı politikaları neticesinde binlerce üye ve yöneticimiz gözaltına alındı. En son Hakkari’de kayyım atamaları nedeniyle arkadaşlarımızın yaptığı açlık grevi eylemine müdahale edildi ve 27 arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşlarımıza HDK Eş sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kayyıma ilişkin yaptıkları açıklamalar sorulmuş. Buradan anlaşılıyor ki demokratik siyasete toptan bir kumpas var” dedi.