Home , Avrupa , Fransa`da Erdoğan`a protestolarla karşılama

Fransa`da Erdoğan`a protestolarla karşılama

FRANSA|05.01.2018|Füze alımı anlaşması ve Türkiye-AB ilişkileri gündemi ile Fransa’ya giden Erdoğan, protestolarla karşılandı.

Türkiye’nin İtalyan-Fransız ortaklığı olan Eurosam ile füze alımı anlaşması ve Türkiye-AB ilişkileri gündemi ile Fransa’ya giden Erdoğan protestolarla karşılandı.  Fransa Parlamentosu yakınında bulunan Châtelet Meydanı’nda gerçekleşen eylemin yanı sıra Sınır Tanımayan Gazeteciler ve FEMEN de Erdoğan’a karşı eylemler düzenledi. Garson kostümü giyinen FEMEN üyeleri, bedenlerine “Erdoğan insan haklarını yiyor” ve “Erdoğan Kürtlerin haklarını yiyor” gibi ifadeler yazdı.

“Diktatörlükle gazetecilere saldıran yırtıcı”

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin maketleriyle bir eylem yaptı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Erdoğan ile görüşmesinde tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmesi gerektiğini belirtti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, örgütün genel sekreteri Chritophe Deloire “Erdoğan’ın gerilim stratejisi jem Türkiye hem Avrupa için tehlikelerle dolu. Türkiye’nin bu kadar öngörülemez hale gelmesi kimsenin çıkarına değil” ifadelerini kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, internet sitesindeki Tayyip Erdoğan profilinde Erdoğan için “Demokrasi kisvesi altındaki agresif diktatörlükle gazetecilere saldıran yırtıcı” ifadelerini kullanıyor. (Sendika.org)