Anasayfa , Haberler , Aleviydi… Oruç Tutmadı… Alnından Vurularak Öldürüldü…

Aleviydi… Oruç Tutmadı… Alnından Vurularak Öldürüldü…

TÜRKİYE | 19 – 08 – 2010 | Hakkari`de askerlik yapan Ali Arslan alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle  öldürüldüğü bildirildi. 20 yaşında olan Ali Arslan, acemi birliğini yaptıktan sonra, usta birliğini yapmak icin Hakkari `ye gitti. Ali Arslan alevi olduğu icin, sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü, rahatsız edildiğini, ailesiyle yapılan telefon görüşmelerinde ailesine sürekli bildirdi.

15.08.2010 tarihinde, kışlada Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle, bir asker tarafından başından vurularak öldürülen Ali Arslan’ın cenazesi Erzincan`a bağlı Palanga Köyüne getirildi.

Alınan bilgilere göre askeri komutanlarca, olayın çatışma esnasında gerçekleşmediği, bir asker tarafından bilerek öldürüldüğü gerekçesiyle, haberin basına yayılması engellenmiş ve olayın sessizce örtbas edilmesi sağlanmıştı.

Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan`ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan`ın cenazesi toprağa verildi.

30 yıldır kirli savaş konseptine ısrarla sarılan TC devleti için yok etmek bir devlet geleneği haline geldi. Muhalif kimlikleri susturma geleneği, en belirgin olarak gözaltında kaybetme politikasında açığa çıkmıştı. Mücadelelerle dolu uzun yıllar ve bedellerden sonra, devlet gözaltında kaybetme politikasında geri adım atmak zorunda kalmış ve gözaltında kayıpların sayısı kısmi de olsa düşmüştü. Ancak yok etme politikaları çeşitli biçimlerde sürdü. Faili meçhul cinayetler durmadı. TSK içinde yaşanan şüpheli ölümler de faili meçhul cinayetlerin bir başka biçimi olarak sıkça yaşanıyor.