Anasayfa , Manset , Sami Solmaz İçin Paris’te Miting

Sami Solmaz İçin Paris’te Miting

samiPARİS | 26 – 06 – 2015 | ATİK’e yönelik gerçekleştirilen tutuklama saldırısında Fransa’da tutuklanan Sami Solmaz‘ın özgürlüğü için 30 Haziran Salı günü Paris’te ATİK ve Enternasyonal Kızıl Kolektif (Devrimci Tutsakları Savunma) tarafından miting gerçekleştirilecektir. Adalet Bakanlığı yakınlarında gerçekleştirilecek miting için ATİK – Fransa’nın yaptığı çağrıyı yayınlıyoruz.

ATİK’E YÖNELİK HUKUKSUZ, POLİTİK SALDIRI VE TUTUKLAMALARI PROTESTO EDİYORUZ! DEVRİMCİ MÜCADELE HER YERDE MEŞRUDUR!

 Alman devletinin nisan ayında başlattığı operasyon kapsamında Almanya’da yedi, İsviçre’de bir, Yunanistan’da üç ve Fransa’da bir ATİK  faaliyetçisi tutuklanmıştır. Alman devleti “TKP/ML’ye üyelik” suçlamasıyla saldırı dalgasını başlatmış olup, hukuksuz ve meşru olmayan bir şekilde yoldaşlarımızı tutuklamıştır.

Bu tutuklananlardan birisi de ATİK’li devrimci SAMİ SOLMAZ’dır. Sami Solmaz, 2007 yılından itibaren Fransa’da “politik iltica” statüsüyle yaşamaktadır. Yoldaşımız, Fransa’da bulunduğu tarihten itibaren politik faaliyetlerini ATİK çatısı altında sürdürmekte ve buna bağlı olarak da faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Sami Solmaz, Almanya’ya iade talebiyle tutuklanmasının ardından toplamda üç kez mahkemeye çıkmıştır. Bu süre boyunca toplam üç kere farklı hapishanelere sevk edilmiştir. Fransa, Almanya’nın başlatmış olduğu hukuksuz ve meşru olmayan saldırılarıyla ve isteğiyle yoldaşımızı tutsak almış, özgürlüğünü engellemiştir. Her şeyden önemlisi, bu saldırılarla politik faaliyetin, demokratik faaliyetin “terörize” edilmesi amaçlanmakta, ATİK ve faaliyetçileri “terörist” olarak yargılanmaya çalışılmaktadır.

Bizler bugün devrimci-demokratik mücadelenin her yerde meşru olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz!

Tüm saldırı ve tutuklamalara karşı yoldaşımız Sami Solmaz ve tüm devrimci tutsakların özgürlüğü için gerçekleştireceğimiz mitinge tüm duyarlı kamuoyunu bekliyoruz!

30 HAZİRAN SALI Saat:13H00

 PLACE SAINT-MICHEL (FONTAINE SAINT-MICHEL)  / PARIS