Home , Avrupa , ATİF-YDG: Hıdır Turhal’ı Kaybettik!

ATİF-YDG: Hıdır Turhal’ı Kaybettik!

Gençlik faaliyetimizin kuruluş sürecinden hemen sonra, Almanya Güney bölgesinde ve sonrasında merkezi yönetiminde yer alan ve uzun süre Augsburgderneğimizin üyesi ve dönem dönem yöneticiliğini de yapan değerli arkadaşımız Hıdır Turhal’ı 16 Aralık günü sonsuzluğa uğurladık.

Hıdır Turhal, birden kötü beyin kanser otopsi tespitiyle baş başa kaldı. Tespit edilen sonuçla birlikte altı aylık tedavi dönemi başladı. Augsburg Hastanesine ailesinden bir kişi dışında başka birisi yanına gidemiyordu. Bu başta tüm ailesini olmak üzere, Augsburg’da tüm dostlarını üzüyordu. Hızlı geçen altı ayla birlikte durumu ansızın ciddileşti ve 16 Aralık 2022 tarihinde ebediyen aramızdan ayrıldı. 

Hıdır Turhal, 05.06.1967 yıllında Dersim/Merkezi, Guze köyünde dünyaya geldi. 1975 yıllında memleketini ekonomik nedenlerden ötürü terk etmek zorunda kalarak, ailesiyle birlikte Almanya’ya yerleşmiş oldu. Temel ve mesleki eğitimin ardından emekçi olarak dünyadaki haksızlıkları yorumlayarak, 1986 yıllında ATİF’e bağlı Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezi üyesi oldu. Yardımsever, mütevazi, alçak gönüllü ve başta dürüst kişiliğiyle çevresinde kabul edildi ve saygınlık kazandı. 1992 yıllında YDG Komisyonuna seçilen Hıdır Turhal burada tüm görevlerini büyük emekle yerine getirdi. 1993 ve 1994 yıllarındaki başkanlık görevini üstlendi. Hıdır arkadaşımız 1994’den sonra, ADHK içerisinde yer alarak belirli dönem devrimci, demokratik faaliyetlilerini burada sürdürdü.

Hıdır Turhal’ın örgütsel mücadeleden kopuşunu bir eksiklik olarak değerlendirmemizle birlikte, O’nun yaşamı boyunca İbrahim Kaypakkaya’nın ideolojik politik görüşlerini temel alarak hayatı kucaklaması ayrıca dile getirmek istiyoruz. 

Hıdır, Augsburg şehrinde hayatının sonuna kadar hiçbir yardım ve desteği devrimci-demokrat kurumlara karşı esirgemedi. Tüm bu gerçeklerle birlikte bizler seni bugün üstlenmeyi onurlu bir görev biliyoruz. Seni hiçbir gün unutmayacağız ve tüm mücadele alanlarımızda ATİF, YDG, Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezine ve ADHK’ye sunduğun emeğini vurgulayacağız.

Hıdır Turhal, hiç beklenmedik an aramızdan ayrılışını kabullenmek, başta ailesi ve dostları olmak üzere hepimiz açısından sor. Bizler ATİF ve YDG olarak başta Hıdır arkadaşımızın ailesine, yakınlarına ve tüm dostlarına baş sağılığı diliyor, Hıdır arkadaşımızın kızıl yıldızlar yoldaşı olsun diyoruz. Bizler O’nu hiçbir gün unutmayacağız ve mücadelemizin her alanında yaşatacağız.

HIDIR TURHAL ÖLÜMSÜZDÜR!

YDG- Yeni Demokratik Gençlik

ATİF- Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu

 

 

Hıdır Turhal’ı Sonsuzluğa Uğurladık

Uzun süredir beyin tümörü kanserine yenik düşen Hıdır Turhal, 16 Aralık tarihinde yaşamını yitirdi.

Hıdır Turhal’ın cenaze töreni 17 Aralık’ta  Augsburg Alevi Cem Evi’nde gerçekleştirildi. Törende, çok sayıda yoldaşı da hazır bulunarak, erken zamanda uğurlamanın acısını ve hüznünü yaşadılar.

Saat 14.30 başlayan cenaze merasiminde ilk söz hakkı ATİF temsilcisine verildi. ATİF temsilcisi, bu acı günde O’nu sahiplenmeyi bir görev bildiklerini ve O’nun örgütsel aktif olduğu dönemlerinde şekillenen yaşam kültürünün hiçbir gün değişmediği vurgulandı. Özellikle alçak gönüllü, mütevazi, dürüst yapısıyla hayatından örneklerin sunulduğunda duygusal anlar yaşandı.

Alevi dedenin okunan duasından sonra lokma dağıtıldı ve merasim sonlandırıldı.