Anasayfa , Haberler , 17 Haziran Münih davasında ATiK `li Tutsaklarla dayanışma için gelen heyet açıklandı

17 Haziran Münih davasında ATiK `li Tutsaklarla dayanışma için gelen heyet açıklandı

Bir yılı aşkın bir süredir hapishanede bulunan ATİK’li tutsakların davası 17 Haziran’da Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlayacak.

Duruşmayı avukat heyeti ile beraber HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr.  Şebnem Korur Fincancı, HDP Parti Meclisi üyesi  ve halk sanatçısı Pınar Aydınlar, Yunanistan ATİK Dayanışma Komitesi Temsilcisi, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Almanya Sol Parti Milletvekili Nicole Gohlke ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de izleyecek. Mahkeme önünde yapılacak kitlesel mitingde konuşmalar gerçekleştirilecek.

Duruşmalara, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayında devam edilecek.

 

 

thİsviçre, Yunanistan, Fransa ve Almanya’da eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ATİK’li aktivistlerin 10’u, 15 Nisan 2015’ten bu yana tutuklu. Anti Terör Yasası’nın 129a, b maddesince hakim karşısına çıkacak olan  devrimci ve komünistlerden Müslüm Elma, Deniz Pektaş, Sami Solmaz, Banu Büyükavcı, Haydar Bern ve Mehmet Yeşilçalı Münih cezaevinde; Erhan Aktürk ve Musa Demir Landshut cezaevinde; Sinan Aydın, Seyit Ali Uğur ise Augsburg cezaevinde bulunuyor.

Almanya’da Türkiye ve Kürdistanlı 20 devrimci, Türk devleti kaynaklı “terör” iddialarıyla tutsak. Cezalandırmalara kaynaklık eden 129a-b maddeleri ise, büyük hukuksuzluklara ve politik kararlara kapı aralıyor. Tuksaklardan 8’i PKK, 10’u TKP/ML ve 2’si ise DHKP-C üyeliği iddiasıyla yargılanıyor. Tutsaklar, ağır tecrit koşulları altında bulunuyor.