Home , Haberler , Punto Deri direnişi kazanacak

Punto Deri direnişi kazanacak

SAM_1585iSTANBUL |09-10-2013 |Punto Deri direnişinin 59. gününde 2 Nolu Belediye- İş Sendikası üyeleriyle birlikte Zeytinburnu’nda fabrika önünde direnen Punto Deri işçilerine ziyaret gerçekleştirdi.

Zeytinburnu Belediyesi önünden sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüş, Punto Deri fabrikası önünde direnen işçilerin yanında sonlandı. İşçiler adına yapılan konuşmada Punto Deri işçilerinin talepleri; maaşların pirime yansıması, izinlerin kullanılması, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve Punto Deri fabrikası patronunun işçilerin anayasal hakkı olan sendikal örgütlenmenin önünde durmaması olarak sıralandı.

Punto Deri fabrikasında sendikal mücadelenin kazanımla sonuçlanması için Deri- İş sendikası olarak her türlü mücadelenin yürütüleceği ifade edilerek, Zeytinburnu işçi havzasında birçok deri fabrikasında Deri- İş’e üyeliklerin başladığı ve Punto Deri’de işçilerin kazanmasının Zeytinburnu havzasındaki bütün işçilerin kazanacağı anlamı taşıdığı önemle vurgulandı.

Belediye- İş adına konuşma yapan Hasan Gülüm direnişi selamladı ve “DHL örneğinde olduğu gibi direnişler kazanımla sonuçlanabilir ama esas olan kazanmak için direnmek gerektiğidir. Punto Deri işçilerinin Deri-İş’le birlikte yürüttükleri bu mücadele ve direniş sonucunda işçiler kazanacaktır” dedi.

Ziyarette Belediye -İş üyeleri ve işten atılan Punto Deri işçileri birlikte sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarının atıldı. Ziyaret, yemeğe çıkan işçilerle birlikte çekilen halaylardan sonra ve işçilere yapılan çağrılarla sonlandırıldı.