Home , Haberler , Kıbrıs’ta Aleviler katliamlara karşı açlık grevinde

Kıbrıs’ta Aleviler katliamlara karşı açlık grevinde

kibrista_aleviler_iclik_grevindeKıbrıs: Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği “Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin! Memleketin her yanından kan akıyor” diyerek bugünden itibaren 5 günlük açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Kıbrıs’ta bulunan ve aralarında Partizan okurlarının da olduğu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri bugün (6 Ocak) itibariyle 5 günlük açlık grevine başladıklarını duyurdu. Dernek binasında eylemlerini sürdüren PSAKD üyeleri adına Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Tuncer Özbahadır bir açıklama yaptı.

“Onarılmaz bir yarılma yaşanıyor”

Ülkenin hızla iç savaşa doğru ilerlediğini söyleyen Özbahadır, “Toplum bir daha onarılamaz bir şekilde derin bir yarılma yaşıyor” dedi. T. Kürdistanı’ndaki ilçelere dönük uygulamaların hiçbir adalet ve vicdana sığmadığını söyleyen Özbahadır, Dersim ve Varto’da Alevilerin kutsallarına dönük imhacı yaklaşımının Alevilere “zul” olduğunu belirtti.

Biz Aleviler, yapılması gerekenin daha çok operasyon, daha çok sokağa çıkma yasakları, daha çok katliam değil; çözüm olduğu, çığlığımızın tüm inanç ve kimliklerden kardeşlerimize ulaşmasını istiyoruz. Kerbela’dan beri tüm hak istemleri baskıyla, susuzlukla, asimilasyonla engellenen biz Aleviler başkalarının acısını da iyi biliriz” diyen Özbahadır 5 gün boyunca açlık grevi gerçekleştireceklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.