Anasayfa , Dünya , Çin’de, 6 ayda kimyasal patlama ve endüstriyel kazalarda 26 bin kişi yaşamını yitirdi

Çin’de, 6 ayda kimyasal patlama ve endüstriyel kazalarda 26 bin kişi yaşamını yitirdi

cin-patlamaÇin’de kimyasal madde üretilen bir fabrikada meydana gelen patlamada yine can kaybı yaşanırken, kimyasal maddelere karşı güvenlik önlemlerinin yetersizliği kendini daha fazla hissettiriyor.

2 hafta önce 159 kişinin yaşamını yitirdiği dev patlamanın ardından dün de bir patlama meydana geldi. Dongying kentindeki Diaokouxiang Binyuan Chemical Co. şirketine ait fabrikadaki patlamada ilk belirlemelere göre en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

İnternette yayınlanan bazı görüntülerde, fabrikada çıkan yangın sonrasında büyük bir patlamanın olduğu görülüyor. Ancak Çinli sosyal medya kullanıcıları tarafından yayınlanan fotoğrafların gerçekliği teyit edilmedi.

Çin’de geçtiğimiz ay içerisinde Tianjin’de medyana gelen büyük bir patlamada en az 159 kişi yaşamını yitirirken, geniş bir alanda büyük hasar meydana gelmişti. Patlama sonrasında Çin’deki kimyasal madde üretimindeki güvenlik açığı da ortaya çıkmış, kimyasal maddelerin geniş bir alana yayılmış olabileceği endişesi yaşanmıştı.

1,4 milyara yakın nüfuslu Çin’de her geçen yıl büyüyen sanayi üretiminde neredeyse kazasız gün yok. Bu yılın ilk 6 ayında Çin’de toplamda 139 bin endüstriyel kaza ya da patlama yaşanırken, 26 bin kişi yaşamını yitirdi.