Home , Haberler , PSAKD: “Yolumuz Pir Sultan Abdal’ın Yoludur!“

PSAKD: “Yolumuz Pir Sultan Abdal’ın Yoludur!“

Türkiye |11.07.2018| Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) Genel Merkezi dün (salı günü) yaptığı bir açıklama ile Süleyman Soylu ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül’ün PSAKD Eyüp Şübesi ve Cemevi’nde randevuyla gerçekleştirilen görüşmesine dair kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

“PSAKD Örgütlülüğüne ve Demokratik Kamuoyuna“ başlığıyla yayınlanan açıklamada görüşmenin gündeminden bağımsız olarak, kendilerinin bilgisi haricinde gerçekleştirilen görüşmenin Alevi kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirten PSAKD, açıklamasının girişinde ülkenin demir yumrukla yönetildiğini ve buna rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini belirttikten sonra açıklamasına şöyle devam etti: “24 Haziran seçimlerinden hemen sonra Türkiye halklarını ve inançlarını tehdit eden binlerce insanı cezaevine atan katlettiren Akp iktidarının bakanı soyluyla görüşme bizim inancımıza ve ilkelerimize asla uygun düşmemektedir. Ayrıca görüşenler kadar görüşmeden haberi olup bu görüşmeyi kurumlarımıza aktarmayanların da hatalı bu davranışlarının bizim için kabul edilemez olduğunu yanlış yapıldığını tüm dostlarımıza duyuruyoruz. Şunu da atlamıyoruz PSAKD Örgütlülüğü elbette yeri ve zamanı şekli kurumumuzca şeffaf bir şekilde belirlendikten sonra görüşmeler yapabilir. Ayrıca daha sonra Abf imzası ile yayınlanan bu olayı kabullenen ve yine görüşürüz anlamı taşıyan açıklamasını da bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz. Bu durumla birlikte yaşanılan ve yazılan açıklamaları göz önünde bulundurduğumuz da mevcut Abf yönetimi ile ilişkilerimizi geçici süreliğine dondurduğumuzu, bu hatalı eğilimlerinden vazgeçilene kadar da bundan sonraki süreçte Psakd olarak kendi eylemliliklerimizi devam ettireceğimizi, alevi toplumunun örgütlü mücadele bayrağını onların demokratik haklarını her alanda ve her yerde kuruluş ilkelerimizin ışığında yürütmeye devam edeceğimizi bildiririz. Bu alevileri, ilericileri, aydınları, devrimci, sol, sosyalist, yurtsever canlarımızı derinden yaralayan bu görüşmenin sorumluları hakkında gerekli yaptırımların yapılması için Genel Merkez Yönetim kurulumuz 08.07.2018 tarihinde toplantı yapmış olup, genel merkez yönetim kurulumuzca duruma dair şube yönetimi ve diğer ilgililer hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır. Yapılan bu çalışmadan sonra genel merkez yürütme kurulumuz tarafınca gerekli disiplin işlemi sonuçlandırılacaktır. Pir sultan abdal kültür derneğinde görev alan tüm canlarımızın bilgisine sunarız.

Açıklamayı makam ve koltuk sevdalısı olmadıklarını, ilkesiz bir tavır almadıklarını ve almayacaklarını belirterek sonlandırdılar..