Home , Avrupa , Köln Irkçılığa Karşı Tek Yumruk Oldu

Köln Irkçılığa Karşı Tek Yumruk Oldu

KÖLN | 08 – 05 – 2011 | Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ırkçı yürüyüş, organizatörlere hayal kırıklığı yaşattı. Köln’de yabancı ve islam karşıtlığıyla gündemleşen Pro Köln oluşumunun uzun süredir kitlesini mobilize ettiği yürüyüş, antifaşist kitlelerin karşı koyuşuyla protesto edildi.

Köln Deutz`da buluşarak Heumarkt meydanına kadar yürüyen Alman milliyetçileri, kent sakinlerin ve demokrat kitlenin yoğun tepkisiyle karşılastı.

Aralarında ATİK, DİDF gibi göçmen kuruluşlarının yanısıra Alman sendikaları ve çeşitli kurumların de yer alarak oluşturduğu antifaşist cephede biraraya gelen kitlenin sayısı binleri bulurken, kitle „Faşizme Karşı Omuz Omuza“ sloganı altında tek yumruk oldu.

2000 Kişi Umdular, 200 Kişi Buldular

Aylardır basında tartışmalara sebep olan Pro Köln`ün ırkçı yürüyüşüne 2000 kişi beklenmesine karşın 200 kişinin katılması, ırkçı grupta olumsuz etki yaratırken, 3000 polisin seferber edilerek geniş çapta güvenlik önlemi alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Antifaşistler Tren Raylarını işgal etti

Avusturya, İsveç, Fransa ve ABD’den temsilcilerin de katılım sağladığı yürüyüş meydanına ulaşımı engellemek için istasyondan hareket eden ırkçı grupların güzergahını bloke eden antifaşistler, Leverkusen-Opladen tren yolunu da ulaşıma kapattı. Bloke sebebiyle hareket edemeyen grup, polis eşliğinde özel otobüslerle yürüyüş meydanına ulaştırıldı.