Home , Haberler , “Ferhat Tunç’un bacaklarını kıracaksınız”

“Ferhat Tunç’un bacaklarını kıracaksınız”

DERSİM | 11 – 05 – 2011 | Ferhat Tunç, “Bacaklarını kıracaksınız” diyen Dersim Jandarma Komutanlığına yanıt olarak “Başımızı da kırsalar biz halkımızla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Koruculara bacaklarını kırma yönlü talimatı veren Komutanlığa cevap veren Ferhat Tunç „Başımızı da kırsalar biz halkımızla buluşmaya geldik. Ne baskılar yaparlarsa yapsınlar biz halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar ortak kültür, inanç ve kimliğe sahiptir. Bizi bir birimizden ayırmaya çalışan fitneci sistem yüz yıllardır aynı politikayla bizi birbirimize düşürüyor“ dedi.

Dersim’in Çemizgezek ilçesinde Tunç, Eynik, Axtuk, Brastik, Deke, Karagedik ile Tatar köylerini ziyaret eden Ferhat Tunç, onlarla bölgedeki saldırıları, Kürt ve Alevi sorunlarını ve Dersim Katliamını konuştu. Bu sorunları parlemento gündemine taşıyacağını söyleyen Tunç, halkın vekili olacağını belirtti.

Köy ziyaretleri sırasında sivil bir araç tarafından takip edilen Tunç “Şuan bu köylere gelince arkamıza takılan sivil bir araçta gizemli kişiler var. Her gittiğimiz köye bizimle geliyor. Köylüler üzerinde oluşturdukları başkı zincirini kırmamız gerekiyor. Artık onlar bizi görünce ayakları titremeli. Bizim JİTEM’den hiçbir korkumuz kalmamıştır. Kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. Çünkü biz atalarımızın bize bıraktığı topraklarda özgür değiliz, biz bunun mücadelesini vereceğiz. Ya demokratik bir ülke olacak yada bedel ödeyerek bu coğrafyayı özgür kılacağız” şeklinde konuştu.

Korucuların olduğu bir köyde sabahladıklarını belirten Tunç, herhangi bir tepkiyle karşılaşmadıklarını, herhangi bir saldırı olursa da birinci derecede Çemişgezek İlçe Jandarma Komutanını sorumlu tutacağını söyledi.