Home , Haberler , Ovacık`ta Gökhan Keskin isimli bir sivil katledildi

Ovacık`ta Gökhan Keskin isimli bir sivil katledildi

Türkiye|18.10.2017|Dersim’in Ovacık ilçesinde Gökhan Keskin isimli bir sivil dün askerler tarafından katledildi. Valilik ise yaptığı açıklamada Keskin’i ‘’işbirlikçi-kurye’’ ilan etti

Erdoğan/AKP iktidarının Kuzey Kürdistan’da gerilla ve halka yönelik topyekün saldırısı devam ediyor. Halk üzerinde tam bir zorbalık kuran Erdoğan/AKP iktidarının bu pervasız saldırılarının en yoğun yaşandığı yerlerin başında kuşkusuz ki Dersim gelmektedir. Askeri, siyasal, kültürel ve her türlü kirli politika ve araçlarla Dersim’i kuşatma altına alan ‘’TC’’ devleti ve somut uygulayıcısı Erdoğan/AKP iktidarı gerilla ile halkın tarihsel bağını ve sahiplenme kültürünü yok etmek ve Dersim’i yağma ve talan ederek, dağlarını bombalayarak ve ormanlarını yakarak tamamen insansızlaştırmaya çalışmaktadır.

Devletin bu kirli savaş politikalarından biri de sivil halkı katlederek ‘’Terörist’’ süsü verip katliamlarını ‘’meşrulaştırmaya’’ çalışmasıdır. Bu bağlamda şimdiye kadar onlarca sivil insan hunharca katledilmiştir.

Bu katliamlara dün bir yenisi daha eklendi. Dersim’in Ovacık ilçesinde yaşandığı belirtilen çatışma sonucu 27 yaşındaki Gökhan Keskin’ askerler tarafından öldürüldüğü belirtildi. Tunceli valiliği bir açıklama yaparak Keskin’i ‘’işbirlikçi-kurye’’ ilan etti. Ovacık nüfusuna kayıtlı olan Gökhan Keskin’in cenazesinin otopsi işlemleri için Dersim Devlet Hastanesine kaldırıldığı gelen haberler arasında. (Halkın Günlüğü)