Anasayfa , Dünya , Paraguay’’da işçiler genel grevde!

Paraguay’’da işçiler genel grevde!

paraguaygeneralstrikeParaguay’ın Başken’ti Asuncion’da, İşçi sendikalarının; ücretlere %25 zam yapılması, emeklilik reformunun geri çekilmesi ve örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskıların kaldırılması talepleri ile sağcı Horacio Cartes hükümetine karşı 2013 yılından sonra yapılan ikinci  büyük genel greve ve halk yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Ülke çapında ilan edilen genel grev ikinci gününe girerken, greve çıkan işçiler ücretlerine zam yapılmasını, daha iyi çalışma ve emeklilik koşulları talep ediyorlar.

Eylemciler Başkent Asuncion merkezindeki Kongre binası önünde kamp kurdular.

Başbakan Cortes, bunun bir gösteri olduğunu, genel grev olmadığını ve hatta bütün çalışanların işlerinin başında olduğunu söylerken, gün boyu yapılan yürüyüşler ve iş yeri görüntüleri başbakanı yalanlıyor.

2013 Nisan ayında göreve gelen Cortes hükümeti ikinci kez genel grev ile karşılaştı. Cortes hükümetini iktidara geldiğinden beri işçi haklarına saldırıyor ve sendikal örgütlenme üzerinde baskı kuruyor. Gösteride taşınan bir pankart çalışanların temel taleplerini net biçimde ifade ediyor.