Anasayfa , Avrupa , ABDEM, ATİK’e yapılan saldırıyı kınadı

ABDEM, ATİK’e yapılan saldırıyı kınadı

BRÜKSEL | 17-04-2015 | ABDEM, ATİK’e Almanya ve İsviçre’de yapılan saldırıyı kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM), Almanya ve İsviçre’nin 15 Nisan 2015’te Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu’na bağlı kurumlara anti terör timlerince basılarak yönetici ve aktivistlerin gözaltına alınmasının demokrasiye ve insan haklarına aykırı olduğunu belirtti.

“Yıllardır göçmen emekçiler arsında göçmenlerin taleplerı doğrultusunda faailyet yürüten bir kuruma dönük saldırı, bu devletlerin Türk devletiyle perde arkasinda gerçekleştirdikleri kirli ittifaklarının sonucudur” denilen ABDEM açıklamasına, bunun bir nevi dejavu olduğuna dikkat çekildi. Çünkü özellikle Alman devletinin Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumlara dönük kriminalize etme tutumunun ilk olmadığı belirtildi.

Kişilerin siyaset yapmasını yasaklamaktan, demokratik kurumların kapısına kilit vurmaya ve çalışanlarının gözaltına alınmasına kadar sicillerinin kalabalık olduğu vurgulanan açıklamada, “ATIK tüm Avrupa’da göçmenler arasında faaliyet yürüten yasal, meşru bir kurumdur.

Alman ve isviçre devletlerinin ATİK şahsında göçmen örgutlerine dönük bu anti demokratik saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Gözaltına alınan ATİK yöneticileri serbest bırakılmalı ve bu devletler göçmen örgütlerini toplumun algısında ‘terör örgütleri’ gibigösterme çabasına ivedilikle son vermelidir” denildi.

ABDEM, ATİK yönetim kurulu ve çalışanları ile dayanışma içinde olduklarını da belirterek saldırıyı kınadı.