Anasayfa , Avrupa , Örgütlülük Vurgusu İle YDG Kış Kampı

Örgütlülük Vurgusu İle YDG Kış Kampı

HABER MERKEZİ | 18.10.2021 | Yeni Demokratik Gençlik merkezi kış kampı 15-17 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Cochem şehrinde gerçekleştirildi. Cuma akşamı kamp alanına yerleştikten sonra gençler kendi aralarında yaptıkları müzik dinletisiyle günü bitirdi.
Bu yılki eğitim programı önceden belirlenen başlıklar üzerinden yürütülecek tartışmalar olarak ele alındı. Belirlenen başlıklar bir hafta öncesinden alanlara iletildi ve katılımcıların bir ön hazırlık yapması istendi. Cumartesi günü yapılan açılış konuşmasıyla çalışmalar başlatıldı. İlk olarak kamp programına dair bilgilendirme yapıldı. Ardından alan faaliyetlerinin değerlendirmesiyle başlayan tartışmalar, MYK’nın değerlendirilmesiyle devam etti. Tek tek tüm katılımcılar söz hakkı aldığı ve hem eleştirsel hem özeleştirsel yaklaşımlarda bulunduğu uzun bir sohbet gerçekleştirildi. Yapılan bu ciddi ve gerçekçi değerlendirmelerle korona sürecinde Avrupa çapındaki YDG faaliyetleri artılarıyla ve eksikleriyle ortaya kondu.
Öğle yemeğinden sonra üzerlerinde bazı kişilik özelliklerinin yazılı olduğu kartlarla kısa bir çalışma yapıldı. Gençler bu kartlardan kendilerine ait üç pozitif bir negatif özellik seçerek, bu kişisel özelliklerinin YDG faaliyetlerine nasıl etki ettiğini açıkladılar.
Ardından, öğleden önce yapılan sohbetle birlikte ortaya çıkan tablo üzerinden diğer gündemlere geçildi. Bu gündemler dahilinde örgütlülük, kitleselleşme, faaliyetlerimizin güçlendirilmesi ve daha başarılı hale getirilmesi için neler yapmamız gerektiğine dair ciddi tartışmalar gerçekleştirildi. Son gündemde ise Avrupa’daki gençliğin sorunlarına değinildi. Akşam yemeğinin ardından ise yürütülen tüm tartışmaların toparlanması ve değerlendirilmesi yapıldı. Örgütlük ana temasında hazırlanan program, tarihteki kitle hareketleri ve halk ayaklanmaları görüntülerinden derlenen sinevizyon gösterimiyle sonlandırıldı.
Gün sonunda yapılan bilgi yarışmasıyla gençler hem eğlendi hem bilgilendi. Sonrasında müzik dinletileriyle birlikte keyifli vakit geçirildi.
Pazar günü kahvaltıdan sonra kamp değerlendirmesi yapıldı. Pandemi koşullarından sonra böylesi bir merkezi kampın yapılması olumlu olarak değerlendirildi. Uzun süre sonra gerçekleştirilen bu etkinlikte ele aldığımız tartışma konularının ihtiyacımız doğrultusunda belirlenmiş olmasının güzel bir adım olduğu ve böylesi toplantıların daha sık yapılması gerektiği vurgulandı. Yaptığımız tartışmaların tüm alanların fikirlerini paylaşmasıyla zenginleştiği ve buradan çıkarılacak sonuçların önümüzdeki dönem faaliyetlerini pozitif yönde etkileyeceği belirtildi.
Sonrasında Cochem kalesine düzenlenen şehir turuyla kamp sonlandırıldı.