Anasayfa , Haberler , Duran Kalkan’dan Ankara saldırısı açıklaması

Duran Kalkan’dan Ankara saldırısı açıklaması

duran-kalkan-akp-basari-ile-cikti-ama-zafer-kazanmadib87f2dacb4aa274b8d09_1_0

PKK Yürütme Kurulu üyesi Duran Kalkan, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin “Etme bulma dünyası, derler. Sen edersen bulursun da” ifadelerini kullandı.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı değerlendiren Duran Kalkan, “Sen Kürt’ü yaralıyken kurşuna dizersen, üzerine benzin döker yakarsan Kürt gençleri de öfke duyar. Ankara’da bu öfkeyi gördük. Bu bir değil, bin de olabilir” dedi.

 ‘RÜZGÂR EKEN FIRTINA BİÇER’

“Ankara’daki TAK eylemi nasıl değerlendirdiğine” ilişkin soruyu yanıtlayan Kalkan, “Etme bulma dünyası, derler. Sen edersen bulursun da. Bir söz var: Rüzgâr eken fırtına biçer. Sen bu kadar ahlak, hukuk, kural, insanlık, hiç bir değer tanımaz zulmeder, zalimlik yaparsan birisi de kalkar sana ‘dur’ der. Sonradan devlet oldular. Bir de siyasetten gelmeyen şimdiki başbakan var. Siyasetin kurallarını bilmiyorlar. Gücü, silahı ele geçirince sanıyorlar ki, her şey olduk, her şey biziz ve her şeyi yapabiliriz! Ama bu güç herkeste var ve bu silahı herkes kullanabilir. Ankara’daki durum bunu ortaya koydu. Şu an Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan’ın bu eyleme diyebileceği hiçbir şey yoktur. Eğer Ankara’daki olaydan üzüntü duyanlar varsa sorumlusu Erdoğan ve Davutoğlu’nun izlediği politikalar olduğunu görmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

‘BİR CUMHURBAŞKANI BÖYLE YALAN SÖYLER Mİ?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun, “Ankara saldırısını YPG yaptı” şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Kalkan, “Şimdi ne yapanın Suriyeli, ne de yaptıranın YPG’li olmadığı açığa çıktı. Bir Cumhurbaşkanı böyle yalan söyler mi? AKP şimdi Suriye’de Kürtlerin statü kazanmaması için her şeyi yapmaktadır” dedi.

‘2016 KÜRT’ÜN BAHARI OLACAKTIR’

Önümüzdeki süreçte mücadeleye devam edeceklerini belirten Kalkan, “Kürdistan AKP faşizmine mezar olmalıdır. Önümüzdeki Mart süreci büyük bir direniş sürecidir. Zafer ve başarı her zamankinden daha yakındır. 2016 baharı Kürt’ün baharı olacaktır” ifadelerini kullandı. (ANF)