Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’de polis terörü ve tutuklamalar protesto edildi!

Nürnberg’de polis terörü ve tutuklamalar protesto edildi!

demoNÜRNBERG | 22 – 12 – 2013 | Nürnberg`de faaliyet gösteren Türkiyeli,Kürdistanlı ve Alman devrimci – demokrat örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği bir yürüyüşle Polis terörü kınandı ve 25 Kasım 2013 tarihinden beri Nürnberg de  tutuklu bulunan Kürt siyasetci Salman Sako`nun derhal serbest bırakılması istendi.

YEK-KOM a bağlı faaliyet gösteren Medya Volkshaus üye ve taraftarlarına yönelik olarak Nürnberg polisinin baskı ve tutuklama yoluyla sık sık gözdağı verme amaclı  estirdiği polis terörü, yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. 129-a/b yasaları  sonucu onlarca  devrimcinin A lmanya ve Avrupa ülkelerinde  tutsak edildiğine dikkat çekildi. Nürnberg Hallplatz dan başlayarak Salman Sako nun tutuklu bulunduğu Nürnberg JVA cezaevi önüne kadar devam eden yürüyüşte kurum temsilcileri  konuşmalar yaptılar. Aralık ayı olması vesilesiyle ayrıca 24 Aralik Maraş katliamı,19 Aralık Cezaevleri katliamı ve 28 Aralık Roboski katliamı ve Yüksekova katliamlarına yönelik Almanya Demokratik Güçbirliğinin yayınladığı ortak bildiri  okundu. Yürüyüş boyunca “Yaşasın Devrimci dayanışma,Yaşasın Enternasyonal Dayanışma, Faşizme karşı omuz omuza, Salman Sako serbest bırakılsın ” sloganları  haykırıldı.

Yürüyüs bileşenleri şu örgütlerden oluştu:

Alevitische Gemeinde Nürnberg, Antikriegsbundnis Nurnberg-Fürth, Avrupa Bars ve Demokrasi Meclisi(ABDEM), Avrupa Sürgünler Meclisi(ASM), Antifaschistisches Aktionsbündnins Nürnberg(AABNbg), Antifaschistische Linke Fürth(ALF) ,Avrupa Türkiyeli Işciler Konfedarasyonu (ATiK)
Dialog der Kulturen e. V (ATiF), Deutsche Kommunistische Partei(DKP), Harald Weinberg(Bundestagsabgeordneter für Die Linke), Jugendantifa Fürth(JAF), Karawane Nürnberg, Kurdische Falken Nürnberg, Linke Liste Nürnberg, Marion Padua(OB Kandidatin Linke Liste Nürnberg)Radikale Linke Nürnberg(RL), Rote Hilfe, Sozialistische Deutsche Arbeiter Jugend(SDAJ),Tatort Kurdistan,Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands (MLPD) Verband der Studierenden aus Kurdistan(YXK),
Nürnberg Demokratik Güçbirligi Platformu  bileşenlerinden:
Alevitische Gemeinde Nürnberg (AABF), Dialog der Kulturen e V (ATiF),Yenigün Kulturzentrum e V (AGiF),
Medya Volkshaus e.V (YEK-KOM), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP), Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi(ABDEM),Özgürlük ve Dayanişma Nürnberg( ÖDA Nürnberg)

demo1demo2demo3demo4demo5