Home , Avrupa , Dersim’e Bir Seste Stuttgart’tan Geldi

Dersim’e Bir Seste Stuttgart’tan Geldi

Stuttgart | 31.08.2018 | Bugün Stuttgart Schlossplatz’da Dersim Ormanlarını yakan ve doğa katliamına yol açtığı yangınları inkar eden, söndürmeye çalışan yöre halkını engelleyen T.C. protesto edildi.
Dersim 38 Soykırım Karşıtı Derneği ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısı ve katılımı ile gerçekleşen mitinge 70 kadar kişi katıldı. Gerçekleştirilen konuşmalarda Dersim’de devlet eli ile helikopterlerden atılan, topçu ateşi ve havanlarla açılan ateş sonucu tazelenen yangınların salt ormanı yakmadığını aynı zamanda ormanda yaşayan canlıların, hayvan türlerinin ve bitki örtüsünün toplamını yok ettiği gerçeğinden hareketle bu yangınların tam bir doğa katliamına dönüştüğü dile getirildi.

Devletin atadığı Valinin ‘’Tunceli de süren yangın yok“ biçiminde açıklamalarla inkar ettiği ve buna dayanarak halkın yangınlara müdahale etmek istediği yerlerde asker ve polisi öne sürerek katliamın tahribatını sürdürmek istediğini dile getirildi. Dersim üzerinde tarih boyunca sürdürülen ve süreklileştirilen soykırım yöntemlerinin Dersim tertelesi olarak adlandırılırken başta Dersimliler olmak üzere duyarlı tüm insanlar bu terteleye karşı seslerini yükseltmeye davet edildi.
Dersim’de süren doğa katliamına yönelik pankart ve dövizler ile 18’den 20’ye kadar süren eylemde, meydanda bulunan kent sakinlerini bilgilendirme amacı ile bildiriler dağıtıldı.