Anasayfa , Avrupa , NEWROZ PîROZ BE!

NEWROZ PîROZ BE!

Newroz arnhemARNHEM | 20-03-2014|Hollanda’nın Arnhem şehrinde 20-03 Perşembe akşamı Newroz’la ilgili bir meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş kortejı mitingin yapılacağı belediye önünündeki meydana gelmesiyle birlikte devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşundan sonra kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Partizan adına konuşma yapan arkadaş kitlenin Newrozunu kutlayarak … Faşist Türk devleti Dıyarbakır zindanına çok ayrı bir önem vermekteydi, çünkü burada birtane bile çözülmeyecek devrimci olmayacağına inanıyorlardı. 1973 yılında, önderimiz Ibrahim Kaypakkaya’nın parçaladığı bu inancı 9 yıl sonra bir kezde Mazlum Doğan parçaladı. Ondandır ki Kürt halkı Newroz ateşinin başında halaylar çeker.  Bilirlerki nerede bir Newroz ateşi yanıyorsa orada Mazlum Doğa’nın düğünü vardır.
Bir devrimcinin, bir önderin yaşamının son anına kadar ideolojisine ve halkına bağlılığın, dik duruşun resmidir Mazlum Doğan.

İşte bundandır önderimiz Kaypakkaya’yı her andığımızda, şehitlerimizi her andığımızda Mazlum Doğan’ında ayrı bir yerinin olmasının sebebi… dedi.

Konuşmalardan sonra kitle davul zurna eşliğinde Newroz ateşinin önünde halaya durdu.