Anasayfa , Haberler , “1915’ten Hrant’a katliam sürüyor”

“1915’ten Hrant’a katliam sürüyor”

taksim_19ocak_11İstanbul-19-01-2015- Hrant Dink’in katledilişinin 8. yıldönümünde Taksim’de bulunan Fransız Konsolosluğu önünden Galatasaray Meydanı’na yürüyüş düzenlendi.

AKA-DERDAFDevrimci HareketDÖBEHPEMEPHalkevleriHDP İstanbulKaldıraçNor ZartonkÖDPPartizan ve Yeni Yol’un örgütleyicisi olduğu yürüyüşe Yeni Demokrat Gençlik de katılım gösterdi; yürüyüş saat 19.00’da başladı.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hrant’tan Cizre’ye katliam devleti”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganlarının atıldığı eylemde “1915’ten Hrant’a katliam sürüyor” pankartı açıldı.

Galatasaray Lisesi önüne gelinmesi ile birlikte burada Ermenice ve Türkçe basın açıklaması yapıldı. Ermenice basın açıklamasını Tamer Köseyan yaparken Türkçe açıklamayı ise Damla Şahin yaptı. Şahin, “Bugün Hrant’ın katledilişinin sekizinci, TC’nin inkar ettiği Ermeni Soykırımı’nın da yüzüncü yıldönümü” diye başladığı açıklamada “Şimdi bu karanlığın hesabını sormadan mı ‘bir bebekten katil yaratan karanlık’la yüzleşeceğiz?” diye sordu.

Uğur Kaymaz’ın, Ceylan Önkol’un, Metin Göktepe’nin, Engin Çeber’in, Şerzan Kurt, Festus Okey’in, Cizre’deki katliamın, maden işçilerinin ve Gezi Şehitleri ile daha nicelerinin hesabını sormaya geldiklerini belirten Şahin, “Katliam, asimilasyon ve ırkçılık zehriyle ayakta duran, egemenliği ne zaman sarsılsa intikamı bu toprakların halklarından, emekçilerinden almaya çalışan devletin katil olduğunu biliyoruz” dedi.

Katledilen her emekçinin, her kadının, her LGBTİ’nin, her öğrencinin, her devrimcinin hesabının sorulacağını ifade eden Şahin, “Katil devlet hesap verecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açıklamanın ardından kitlenin olduğu bölgede beyaz bir aracın kitlenin üzerine sürmesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Herhangi bir yaralanma olmazken araç bölgeden uzaklaştı; eylem sona erdirildi.