Home , Avrupa , Stuttgart’ta 12 Haziran Seçimlere ilişkin panel yapıldı

Stuttgart’ta 12 Haziran Seçimlere ilişkin panel yapıldı

STUTTGART | 08 – 05 – 2011 | 8 Mayıs Pazar günü Stuttgart Mezopotamya Kültür Merkezinde 12 Haziran seçimlerine ilişkin panel düzenlendi. Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ında seçimler süreci ve seçimlere ilişkin tavırları gündem alan panele yaklaşık 50 kişi katıldı.

3 saatlik süren panelde AGİF temsilcisi, Partizan temsilcisi, Kürt siyasetçi Muzaffer Ayata, YEK-Kom başkan yardımcısı, Stuttgart Barış Meclisi temsilcisini sunumlar yaptılar.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panelde ilk konuşmayı AGİF temsilcisi yaptı. Temsilci, Kuzey Afrika’daki gelişmelere vurgu yaparken, bu gelişmeler içerisinde Türkiye’nin durumuna ve yaşanan sorunlara vurgu yaptı.  1 Mayıs ve sonrasındaki gelişmeleri umut verici olarak değerlendiren temsilci bu cephenin bundan sonra da devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.  AGİF temsilcisi son olarak seçimlere stratejik yaklaştıklarını, T. Kürdistan’ınnda BDP’ye, batıdaki 7 ilde ise kendi adaylarını çıkarttıklarını söyledi.

Sonrasında söz alan Kürt siyasetçi Muzaffer Ayata, ‘sürgünde olmak, ülkeden uzak kalmak, insanları sorunlar karşısında atıl durumda bırakıyor’ dedi. Birleşik Kürdistan hedefini ve amacını belirten Ayata, Deniz’lerin idam sehpasındaki duruş ve sloganlarını benimsediklerini vurguladı. ‘Türkiye Devrimci Hareketi 12 Eylül’den sonra zayıfladı’ diyen Ayata, Kürtlerle olan ilişkilerdeki zayıflıklara da değindi. Son olarak Ayata, seçimlerdeki beklenti ve mücadeleye vurgu yaparak, AKP politikalarını ve kendi taleplerini dile getirdi.

Partizan adına konuşan temsilci ise seçim arifesinde dünyada ve ülkede önemli gelişmelere vurgu yaparak Kuzey Afrika ve Ortadoğudaki gelişmelere vurgu yaparak başladı konuşmasında. 1 Mayıs, Öğrenci Hareketliliği, Kürt serhıldanları gibi gelişmelerin altını çizen temsilci, BDP adaylarının neden desteklenmesi gerektiğini anlattı. Parlemento hayaline kapılmanın yanlışlığının altını çizen konuşmacı, desteklemenin taktik olarak ele alınması gerektiği, içinden geçilen sürecin yanısıra kurumsal durumun, dost güçlerin durumunun, devletin genel durumunun ve yöneliminin ele alındıktan sonra belirlendiğinin altı çizildi. Temsilci konuşmasını ‘kurtuluş parlementoda değil, gerçek kurtuluş demokratik halk devrimiyle mümkündür’ sözleriyle sonlandırdı.

Yek-Kom temsilcisi yaptığı konuşmada özellikle Kürt-Türk ittifakına değinirken cephenin ve birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaparak, seçimler bu noktanın öne çıkarılması ve geliştirmesi gerektiğini söyledi. Yine Stuttgart Barış temsilcisi barışın önemi, Kürt halkının bu yöndeki talebi ve devletin savaştan yana tavır sergilediğini belirtti.

Konuşmaların ardından paneli dinleyenlerin soruları alındı.Panelistlerin sorulara cevap vermesinin ardından etkinlik son buldu.