Anasayfa , Haberler , Münih Mahkemesi Önünde Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

Münih Mahkemesi Önünde Politik Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

Münih |18.03.2019| “Komünistler Davası”nın sürdüğü Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi önünde politik tutsaklarla dayanışma mitingi gerçekleştirildi. 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü vesilesiyle Enternasyonalist Birlik tarafından düzenlenen mitingde konuşmalar yapıldı ve Almanca marşlar seslendirildi.

“Bu dava skandal bir davadır”

Enternasyonalist Birlik adına Maria Schmidt açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Schmidt konuşmasında, TKP/ML davası olarak sürdürülen davanın tam anlamıyla bir skandal dava olduğunu, harcanan onca paranın kamuoyu vergileri ile ödendiğini dile getirdi ve davanın derhal durdurulmasını ve tüm tutsakların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi. Davanın anti komünist bir dava olduğunu, o dönem Adalet Bakanı olan Heiko Maas’ın bizzat izni ile davanın açıldığını, yine hükümetin izni olmadan davanın sona ermeyeceğini belirtti. Asıl yargılanması gerekenlerin, bu skandal dava sonrası Almanya dışişleri bakanlığına terfi eden ve alman emperyalist politikaların temsilcisi olan Heiko Maas olduğunu, fakat onun gibilerin; MLPD, Kürt kurumları ve Enternasyonalist Birlik üzerinde baskı oluşturanlar olduklarını da dile getirdi. 129 a ve b davalarının sindirme amaçlı yürütülen davalar olduğuna dikkat çeken Schmidt, TKP/ML davası ile Almanya’nın Türkiye’de faşizme destek verdiğini, bunu Afrin işgalinde net olarak görüldüğünü söyledi.

Buradayız…”

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) adına bir konuşma yapan Eşbaşkan Zeynep Çalışkan, 4 yıldır devrimci tutsaklarla dayanışma gösteren herkese teşekkürlerini iletti, 18 Mart gününde Mahkeme önünde olunmanın anlamlı olduğunu ve dayanışmanın devam etmesi gerektiğini vurguladı. Eşbaşkan konuşmasında, “buradayız çünkü aralarında ATİK üye ve yöneticilerininde bulunduğu “Komünistler davasında” yargılananlarla dayanışma içindeyiz, burdayız çünkü G20 davası olarak bilinen davada tutsak ve mağdur olanlarla dayanışma içindeyiz, buradayız çünkü dünyanın neresinde olursa olsun tüm politik tutsaklarla dayanışma içinde olduğumuzu duyuruyoruz” ifadelerini kullandı. Almanya’da devrimci ve ilerici kesimlere yönelik baskıların giderek arttığını vurgulayan Eşbaşkan Çalışkan, başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevlerinde olan tüm tutsakların direnişinin Avrupa’ya kadar ulaştığını ve bu direnişi selamladıklarını belirtti. Sözü Müslüm Elma’nın; bu dava mahkeme salonlarında değil, sokaklarda kazanılacaktır sözü ile sonlandırdı.

ATİK Eşbaşkanının ardından Almanya Marksist-Leninst Partisi (MLPD), Linke Libertaere, Yeni Demokratik Gençlik (YDG) ve ATİK Avusturya adına konuşmalar da yapıldı. Mitingte Müslüm Elma’nın Rote Hilfe yayın organına verdiği demeçten alıntılar okundu ve almanca marşlar seslendirildi. Mitingde ayrıca politik tutsaklar gününe dair sloganlar atıldı.