Home , Avrupa , Irkçı „Durchsetzungsinitiatıve“`ne Karşı Etkinlikler Devam Ediyor!
Isvicre`de irkciliga Gecit Yok!

Irkçı „Durchsetzungsinitiatıve“`ne Karşı Etkinlikler Devam Ediyor!

 

 

image1Irkçı „Durchsetzungsinitiative“`ye Karşı Etkinlikler Devam Ediyor!
28 Şubat`a bir kala, ırkçı SVP`nin halkoylamasına sunduğu „Durchsetzungsinitiatıve“ ye karşı eylem ve etkinlikler, İsviçre`nin her yanında devam ediyor.
Bunlardan biri de, Bern`de gerçekleştii. Bern- Anarşist grupları, Bleiberecht-Bern, İsviçreli yerel kurumlar, ve İTİF`in de bileşeni olduğu Bern Demokratik Güçbirliği`nin çağrısıyla, yaklaşık 2500 kişi biraraya geldi.

image2
Irkçı uygulamalara, yasa ve siyasetlere karşı, mücadelenin esas yerinin sokaklar olduğu, ve yine bu ırkçı uygulamaların sokakta yenilebileceği belitilerek yürüyüş geçekleştirildi. Bern merkezinden başlayan yürüyüş, Bern garı`nın önünden başlayarak şehir merkezine doğru gerçekleştirildi. Yol boyunca susulmadan, gerici uygulama inisiyatifi ve faşizme karşı sloganlar atıldı ve duvarlar bu yönlü sloganlara dolduruldu.
Yol boyunca yakılan meşaleler ve atılan havai fişeklerle, militanca ve coşkuyla gerçekleşen eylemde, İTİF güçleri, 28 Şubat referandumuna dönük hazırlanan güncel pankart ve almanca çıkarılan flayerleri geniş şekilde dağıtımı gerçekleştirdi. Parlamento önünde biriken ve bekleyen kitle, burada protestosunu sürdürürken, İTİF`ten bir arkadaş,  referanumla ilgili çıkarılan almanca bildirisini okudu. Eylem güzergahında, göçmenlerle ilgili hazırlanan pankart asılırken, aynı zamanda, „Mehmet Yeşilçalı`ya Özgürlük“ yazılı pankart, propaganda aracına asılı olarak sonuna kadar taşındı.
Yürüyüş kolu, Bern hapishanesi önüne gelindiğinde, ATİK tutsaklarıyla ilgili bir konuşma yapılırken, „Politik tutsakalara özgürlük“ ,“ Mehmet Yeşilçalı`ya Özgürlük“  sloganları haykırıldı.
Eylem, aynı kararlılık ve coşkuyla 2 saat sonra sonlandırıldı.

image1

 

image1 Kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

AHM-İsviçre