Home , Haberler , Alevi Dernekleri Buca Şube Başkanına Gözaltında İşkence

Alevi Dernekleri Buca Şube Başkanına Gözaltında İşkence

ANKARA | 01 – 12 – 2010 | Başkan olduğumu söylediğimde küfürler başladı. Yumruklar artık daha sert geliyordu

Buca Belediyesi taşerona karşı eylem yapan işçilere destek için yemek getirdikten sonra gözaltına alınan, Alevi Dernekleri Buca Şube Başkanı Engin GÜNDÜZ‘ün gözaltına alınmasını protesto etmek üzere Derneğin Buca Şubesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Yaklaşık ikiyüzelli kişinin katıldığı eylemde poliste işkence gören Engin GÜNDÜZ, kısa bir basın açıklaması yaptı. GÜNDÜZ konuşmasında şunları söyledi:

Öncelikle buraya geldiğiniz için sizleri sevgiyle selamlıyorum. Gece saat 01:00′de destek için işçilere yemek götürdük. Daha sonra bir süre sohbet ettik. Direniş alanından ayrıldıktan bir süre sonra gözaltına alındık. Şubeye götürüldükten sonra yaklaşık otuz polisin saldırısına uğradım. Güvenliğimizden sorumlu güvenlik kuvvetleri, Buca Cemevi Başkanı’nı tanımadığını söylüyorlar; bu bana samimi gelmedi. Her gün onlarcası Cemevi’mizin etrafında dolaşıyor, Ben 2 yıldır onların tanıyacağı görevlerde bulundum, tanınmama gibi bir lüksümüz olamaz.

Dün gece üzerimize korkunç bir şekilde sorgusuz sualsiz üzerimize gelindi. Buca Cemevi Başkanı olduğumu söylediğimde küfürler başladı. Yumruklar daha sert gelmeye başladı, daha fazla tartaklamaya başladılar. Bunun sorgulanması gerekmiyor mu? Evet, biz sorguladık! Bu işin böyle olması için biz ne yaptık biliyor musunuz dostlar?.. Bu ülkenin zalimliğini yapıp başka ülkenin zalimliğini yapanları kınadık; o yüzden bize bunu reva gördüler.

Alanlarda Filistin‘in mazlumluğunu sömürererek demokrasi yapan Başbakan’a sesleniyorum: Siz önce kapınızın önünü temizleyin! Siz Alevilerden özür dileyin, ondan sonra Filistin’den bahsedin. Biz mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.