Anasayfa , Avrupa , ”Mülteciler İçin Hamburg Güvenli Liman Olsun”

”Mülteciler İçin Hamburg Güvenli Liman Olsun”

Hamburg | Hamburg’ta On binlerin katıldığı büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi. Almanya’da artan ırkçılık , yabancı düşmanlığıyla beraber buna zemin sunan Almanya-Devlet politikası protesto edildi. Hamburg’un mülteciler için güvenli liman olması talebi ile organize edilen eyleme 60 Bin’in üzerinde insan katıldığı söylendi.

Bugün (02.09) düzenlenen yürüyüşü Hamburg’ta faaliyet yürüten demokrat kurumlarla sivil toplum örgütleri düzenledi. Hamburg Limanı ( Landungsbrücken) bölgesinden saat 15’te yürüyüşe başlandı. St.Pauli futbol kulübü Stadı önünde ara miting yapıldı. St. Pauli maç bitiş saatine denk gelen ara mitingte , St. Pauli taraftarları da yürüyüşe katıldı. Hamburg’ta G20 sonrası gerçekleşen en kitlesel yürüyüşlerden biri oldu. Özellikle son dönemde Nazi yanlılarının , AfD taraftarlarının , yabancı düşmanlığı üzerine Almanya’da artan ırkçı gösterilerin, gündemde olduğu bu günlerde cevap niteliğinde düzenlenen karşı eylemlerde Almanya’da bir daha ”Nazi” dönemine izin verilmeyeceği vurgulanıyor.

Siamo Tutti Antifascisti

Eylemde çok sayıda konuşmacı söz hakkı alarak güncel politik sürece ilişkin fikirlerini beyan etti. Almanya’da artan ırkçılığın sorun olduğunu vurguladılar. Yürüyüşün amacı olan mülteciler için Hamburg’un güvenli liman olmasını istediler. Almanya’da Mültecilerin değil, Irkçılığın sorun olduğu vurgulandı. CSU başkanı , AfD partisi ve Chemnitz’de yaşananlara ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.

Ara mitingten sonra yürüyüş Hamburg Parlamento (Rathaus) binasına doğru devam etti. Yürüyüş boyunca mülteciler üzerine ve ırkçılık karşıtı sloganlar atıldı.” Ob Ost, Ob West – nieder mit der Nazipest! , Siamo tutti antifascisti! , Es gibt kein Recht auf Nazipropaganda! , Alerte, Alerta, Antifascista!” vb.  Almanca sloganları yürüyüş boyunca atıldı. Yürüyüşün kapanış mitingi Parlamento binası önünde gerçekleştirildi. Yapılan konuşmada mültecilerin zorlu yolları aşarak Avrupa’ya geldiği binlercesinin Akdeniz’de boğularak can verdiği vurgulandı. Sloganlar ve çalınan marşlarla saat 18’e doğru eylem bitirildi.