Anasayfa , Avrupa , Dünya Kobanê Gününde Kobanê Zaferi Kutlandı

Dünya Kobanê Gününde Kobanê Zaferi Kutlandı

ffmkobane7FRANKFURT |02.11.2016| 1 Kasım dünya Kobanê gününde Frankfurt Pauls meydanında zafer kutlaması ve dayanışma mitingi gerçekleştirildi. Ünlü Pauls kilisesi önünde gerçekleşen mitinge onlarca kişi katılarak, Kobanê zaferini kutladı, TC faşizminin Kürtler, devrimci ve demokratlar üzerrindeki baskıları kınandı.

Frankfurt-Kobanê kardeş şehir komitesi ve Frankfurt demokratik platformu bileşenlerince gerçekeştirilen eylemde PYD Almanya temcilciliği, Medico Enternasyonal, Sol Parti, Frankfurt-Kobanê Kardeş Şehir Komitesi adına konuşmalar gerçekleştirildi. Kobanê zaferinin elde edildiği yıllarda Kobanê’de görev yapmış bir Alman doktor da bir konuşma gerçekleştirdi.

Polisin Provakasyonu

Alman polis yetkilileri, bir yıl önce Mainz Mahkemesi kararını gerekçe göstrerek miting izni alma aşamasında tüm Kürt bayraklarının mitingde yasaklandığını bildirdi. Provakatif bir ekilde meşru olan bayrakların yasaklanamsını kabul etmeyen bileşenler saat 17:00 de bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Polisin miting alanına giren bayrakları kontrol etme esnasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Yasaklar delindi

Miting alanında yapılan konuşmalarda Kobanê direnişi selamlanırken, TC faşist politikaları teşhir edildi ve tutuklanan Belediye Eşbaşkanlarının derhal serbest brakılması istendi. Konuşmaların devamında TC devletinin Kürt, devrimci ve muhalif basın üzerindeki baskıları kınanırken son olarak Cumhuriyet Gazetesine yönelik baskı kınandı. Faşist TC devletinin büyük destek veren Alman devleti kınanırken, Merkel Hükümetinin adeta Erdoğan’ın uşağı konumuna düştüğü belirtildi. Kobanê’de görev yapan konuşmacı Doktor zaferin elde edildiği döneme ilişkin savaş koşullarını ve zaferin hangi şartlarda elde edildiğini anlattı ve Alman Hükümetinin ve devletinin ikiyüzlü politikasını eleştirdi. Doktor konuşmasında, inssanlığın umudu için mücadele eden kurumların YPG’nin, YPJ’nin, PYD’nin, PKK’nin ve devrimci kurumların bayraklarının yasaklanmasının kendisi adına utanç verici olduğunu ve Alman devletinin bu ikiyüzlü politikadan derhal vazgeçmesi çarısında buundu. Kürtçe Kobanê üzerine şiirler okundu, marşlar ve halaylarla zafer kutlaması yapıldı ve 701 yıl ömce Stalingrad’da faşizme karşı elde edilen zafere atıfta bulunularak, Kobanê zaferinin 21. Yüzyılın Stalingrad direnişi olduğu dile getirildi.

Eylemde yapılan konuşmaların ardından tüm kitle yanlarında getirdikleri YPG ve YPJ bayraklarının resimlerin göstererek verilen yasağı delmiş oldu. Bayraklar miting sonrasında sembolik olarak Kilise önüne konuldu ve şehir merkezine doğru spontan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kobanê dayanışma etkinliği yapılan spontane yürüyüşten sonra sona erdi.