Home , Avrupa , Irkçılığa Karşı Mücadele Günü, Coşkuyla Kutlandı!

Irkçılığa Karşı Mücadele Günü, Coşkuyla Kutlandı!

berlin_irkciliga_karsiBERLİN | 25 – 03 – 2015 | Artık global bir nitelik kazanan Dünya Irkçılığa Karşı Mücadele Günü, Berlin’de Cumartesi günü (21 Mart 2015) saat 13:00’te Kreuzberg’de yapılan bir miting ve yürüyüşle kutlandı.

Aralarında çok çeşitli göçmen grupların da bulunduğu onlarca ilerici ve devrimci kurum ve kuruluşun çağrısıyla yapılan yürüyüş dünyada son derece dramatik biçimde tırmanan ırkçı politikaları ve bu arada Alman devletinin mültecilere karşı yürüttüğü ırkçı politikayı şiddetle kınadı. Bir çok grup ve kuruluşun yürüyüş boyunca bir çok dilden yaptığı konuşmalarla ırkçılık lanetlendi ve bu mücadele gününün önemine bol bol vurgu yapıldı.

Bizim de ATİF olarak yer aldığımız yürüyüşe, bizimle aynı kortejde yer alan Jugend Widerstand, Partizan dışında bir çok Alman ve göçmen kurum ve kuruluşu ve DİDF de katılmıştı. Haftalar öncesi çok geniş propagandası yapılmasına, onlarca kuruluşun desteğine rağmen yürüyüşe katılım yeterli olmaktan uzaktı. Bin civarında bir katılım sağlanabilmişti. Ne var ki yürüyüş renkli, çeşitlilikle bezenmiş ve son derece canlıydı.

Yürüyüş Berlin Mitte denen alana yakın bir yerde, Humbolt Box denen alanda sona erdi.